Welke laminaatvloer kies jij?

Design, duurzaamheid en meer.

Alle soorten houten vloeren hebben hun verdiensten, maar het moet gezegd worden dat je een laminaatvloer echt niet kan verslaan als het gaat om veelzijdigheid. Het voldoet zelfs aan alle eisen op het gebied van ontwerp, duurzaamheid en meer. Het zal misschien niet iedereen overtuigen als het gaat om het brengen van die natuurlijke houtachtige warmte en authenticiteit naar een kamer, maar door het onderhoudsgemak wint het zonder twijfel in vergelijking met elk ander type houten vloer. Een goede laminaat heeft een verzegeld oppervlak en een antistatische behandeling zodat vuil en stof zich niet kunnen hechten, wat betekent dat het een makkie is om schoon te maken en geweldig om te helpen bij allergieën, aangezien bacteriën niet kunnen opbouwen. De voordelen op het gebied van hygiëne maken laminaat ook tot een uitnodigende vloer om echt op te “leven” – perfect voor slaapkamers (vooral kinderruimtes) en woonkamers.

 

De UV bestendigheid van een laminaatvloer

In tegenstelling tot echte houten vloeren kan laminaat een hoge UV-bestendigheid hebben die de schadelijke zonnestralen blokkeert en het ontwerp beschermt tegen vervagen, zodat je je bank over een jaar niet meer hoeft te verplaatsen en eronder een donkerdere tint zult vinden. Verschillende laminaatvloeren hebben ook een spatgarantie, wat betekent dat ze beter bestand zijn tegen morsen en spatten. En als je van een onberispelijke vloer houdt, dan zul je laminaat geweldig vinden – je hebt namelijk laminaatvloeren die krasbestendig zijn en ook nog eens slagvast (tot en met de hoogwaardige HDF-kern en supersterke toplaag). Het houdt je naaldhakken stevig op je voeten en maak je geen zorgen over deuken en butsen.verhuizen

 

Slimme en mooie vloeren

Laminaat is een stijlvolle en duurzame vloerbedekking die elke ruimte een uitstekend, slijtvast, krasbestendig en indrukwekkend oppervlak geeft. Vindt je belangrijk dat het laminaat slijt vast is kies dan voor melamine oppervlak geïmpregneerd met microscopisch kleine korrels carborundum voor extra duurzaamheid. Uiteraard is laminaat verkrijgbaar in een enorm scala aan kleuren en stijlen. Omdat het een zwevende vloer is, biedt het veel voordelen in vergelijking met andere vloeropties, zoals de mogelijkheid om op verwarmde of vochtige ondervloeren te plaatsen.

 

Indrukwekkend Ultra – Laminaat is nog nooit zo waterbestendig geweest

Moet de vloer waterbestendig zijn? Dan zijn er tegenwoordig laminaatvloeren die 100% waterdicht zijn, zonder dat er extra coatings nodig zijn. Laat je altijd goed adviseren over welke vloer het beste past in jouw situatie.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101