Alles om de keukenkasten mee te vullen

Zowel de horeca ondernemer die verantwoordelijk is voor de keuken als degene die thuis graag vaak in de keuken vertoeft, zullen het met elkaar eens zijn: wat is een keuken zonder handige keukenspullen? 

De keuken is allang niet meer de plek waar alleen gekookt wordt. Het is de plek waar gezelligheid en warmte samenkomen. In sommige huishoudens is het zelfs de ruimte waar we de meeste tijd doorbrengen tijdens het bereiden van maaltijden, het ontvangen van vrienden en familie en het genieten van onze favoriete gerechten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de keuken in huis vaak het hart van het huis wordt genoemd. En een keuken is nooit leeg. Naast de grotere apparaten in de keuken zoals een fornuis en koelapparatuur, een grillplaat, friteuse, oven en magnetron, zijn er nog tal van andere keukenbenodigdheden die minstens even belangrijk zijn. 

Essentiële keukenspullen 

luxe keuken met een werkbladafzuiging

Die biefstuk mag er dan wel overheerlijk uitzien in de pan, maar nu moet het nog mooi geserveerd worden. Daar komen uiteraard keukenspullen bij om de hoek kijken. Denk aan servies en bestek. Mooie borden met de juiste vorm en grootte kunnen het gerecht beter presenteren en de eetlust van de eters stimuleren. Bijpassende glazen, kommen, kopjes, en bestek zoals messen, vorken en lepels in verschillende maten vullen het dan helemaal aan. Natuurlijk wil het oog ook wat, dus als deze artikelen er hoogwaardig of stijlvol uitzien, is dat een grote bonus. Servies en bestek zijn niet alleen functioneel, maar hebben ook een esthetische waarde die de sfeer van de maaltijden versterken. En als je een design keuken hebt, past dat er natuurlijk helemaal bij! 

Creëer je eigen sfeer met de juiste keukenspullen

eigen sfeer met de juiste keukenspullen

En er is keuze volop. Als je een moderne keuken of modern restaurant hebt, zal je waarschijnlijk kiezen voor strak en minimalistisch bestek en borden, terwijl een traditionele inrichting weer beter past bij klassiek en sierlijk bestek en servies. Door deze keuzes kan je je onderscheiden en zo een eigen identiteit creëren. Ook handige keukengerei zoals opbergbakjes, is ideaal om ingrediënten, zoals pasta, rijst en meel, in op te bergen. Ze zijn er in verschillende maten en zijn stapelbaar, waardoor je ruimte bespaart in de keukenkastjes. 

Opslag en hygiëne

Hygiëne is natuurlijk van cruciaal belang in de keuken. Investeren in goede opslag en hygiëne is dan ook een geen luxe. Kies voor voldoende opslagruimte voor je etenswaren, kruiden en andere benodigdheden. Erg handig is het gebruik van stickers die je op vrieszakjes kunt plakken of voedsel in de koelkast, zo weet je zeker dat je de houdbaarheidsdatum in acht houdt. Ook het gebruik van gekleurde snijplanken is een goede manier om hygiënisch te werk te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een groene snijplank gebruiken voor alle soorten groenten en fruit en rode snijplank voor rood vlees. Hiermee voorkom je kruisbesmetting. Als je op zoek bent naar handige keukenspullen en andere benodigdheden om je keuken in te richten, is het aan te raden om te kijken naar een betrouwbare leverancier die kwaliteitsproducten aanbiedt.

Claudia Gharbi
Claudia Gharbi

Claudia Gharbi is afgestudeerd journalist en heeft een passie voor alles wat met huizen te maken heeft en real estate. Dat is ook de reden dat zij naast haar schrijfwerk de studie makelaar is gaan volgen, zodat ze zich nog beter heeft weten te verdiepen in de vastgoedsector.

Artikelen: 6