Design keukens volgens de laatste trends

Na lang zoeken heb je dan eindelijk je droomhuis gevonden. En na de spannende onderhandelingen met de makelaar heb je je nieuwe huis gekocht. Nu het jouw huis is geworden is de volgende stap – en voor veel mensen een leuke – de inrichting. Het zal je niet verbazen maar een nieuwe keuken staat dan hoog op het verlanglijstje. In deze blog informeer ik je graag over de laatste trends rondom de design keuken.

Als je een interieur hebt met veel designeritems, mag de stijl van je keuken hier natuurlijk niet bij achterblijven. Een design keuken heeft een unieke vormgeving met een strak en minimalistisch design. Een moderne design keuken is daarnaast voorzien van hippe en hoogwaardige materialen en artistieke kleuren, luxe hightech keukenapparatuur en is tot in de kleinste details zorgvuldig afgewerkt.

Trendy kleuren in een design keuken

Hoewel de kleuren van een design keuken kunnen verschillen, is een typisch kenmerk van deze keukens wel de hoogglans afwerking van de fronten. Vaak worden de fronten, het werkblad en eventuele achterwanden uitgevoerd in een neutrale licht- of donkergrijze, witte, taupe of zwarte kleur. Wil je de keuken meer laten spreken dan kun je ook kiezen voor modieuze kleuren zoals turquoise, mosgroen of okergeel, of de primaire kleuren geel, rood of blauw. Dit artistieke kleurgebruik legt meer accent op het excentrieke en abstracte karakter van de keuken.

Onmisbaar: hightech inbouwapparatuur

De innovatieve apparatuur is zodanig weggewerkt in het design dat de strakke belijning zo weinig mogelijk onderbroken wordt, en de keuken en apparatuur een geheel worden. Een keramische kookplaat of kookplaat met gaspitten is geïntegreerd in het werkblad. Een koffiemachine of waterfilter is weggewerkt in een front. De afzuiger is verborgen in het fornuis of het werkblad. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een koelkast met meerdere koelzones of een combi-oven met stoomfunctie. Deze keuken is gericht op de toekomst en duurzame keukenapparatuur die waterverspilling voorkomt en niet onnodig veel elektriciteit en gas verbruikt is goed voor het milieu en behoud van de leefomgeving. Een nieuwe keuken kopen kan veel invloed op je energieverbruik hebben, dus maak een bewuste keuze!

moderne keuken

Duurzame materialen in een design keuken

Duurzaamheid zien we ook terug in de materialen, die overigens altijd op een verrassende manier gebruikt worden. Hoogwaardige materialen die vaak toegepast worden zijn RVS, glas, hout, natuursteen en aluminium. Duurder, maar ook duurzamer en het gaat langer mee. In het design van een keuken komen werkcomfort en een moderne uitstraling samen, en in het design wordt de grens opgezocht van innovatie. Voorbeelden hiervan zijn extreem hittebestendige materialen zoals keramiek en hele dunne of juist dikke aanrechtbladen. Meer voorbeelden van materialen die de keuken de kenmerkende uitstraling kunnen geven vind je in dit inspiratie magazine.

Een design keuken is niet alleen een plaats om te koken, maar wordt ook meer en meer gebruikt als plaats waar samen gegeten wordt en men ontspant in de vrije tijd. Het rustgevende karakter wordt veroorzaakt door de artistieke vormgeving en minimalistische uitvoering. Dit is ook een echte leefkeuken!

Annerieke Maathuis
Annerieke Maathuis

Annerieke Maathuis geeft bezoekers van Huislijn.nl graag tips voor het kopen van een eigen woning en de financiering ervan.

Artikelen: 10