5 tips voor een fijne én schone slaapkamer

Je bent van plan om je slaapkamer opnieuw in te richten en wil dit graag zo praktisch mogelijk doen. Je hebt twee eisen, namelijk dat het een fijne en rustgevende kamer is én dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Wij snappen jouw eisen maar al te goed en hebben vijf tips op een rijtje gezet om jou hiermee te helpen. Zo creëer jij jouw ideale slaapkamer!

Tip 1: een fijne slaapplek

Als eerste zal je een fijne slaapplek moeten creëren. Je begint natuurlijk bij een goed bed met het beste topdekmatras. Vervolgens kies je een seizoensgebonden dekbed en een hoofdkussen wat goed bij jou slaaphouding past. Je kunt je altijd laten adviseren bij een beddenwinkel.

Tip 2: licht en ventilatie controleren

Licht en frisse lucht zijn een enorm grote factor voor een prettige slaapkamer. Zo is het wel zo fijn als je de ruimte compleet kunt verduisteren, maar dat er wel nog genoeg ruimte is voor voldoende ventilatie. Verduisterende rolgordijnen zijn dan ideaal, want zo kun je ramen nog gemakkelijk openzetten voor voldoende frisse lucht.

Goed matras

Tip 3: automatisch schoonhouden

Om de slaapkamer gemakkelijk schoon te houden is het aan te raden om deze regelmatig te stofzuigen. Wat is idealer dan een goede robotstofzuiger die zo vaak als jij wilt een rondje maakt door de slaapkamer? Sterker nog, deze kan de gehele verdieping direct meenemen, zodat jij dit nooit meer hoeft te doen. Ideaal en gemakkelijk schoon!

Tip! Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid van je ogen. Als je niet genoeg slaapt, kun je last krijgen van vermoeide ogen, branderige ogen, droge ogen en wazig zien. Een goede nachtrust helpt je ogen te herstellen van de dag en ze voor te bereiden op de volgende dag. Lees verder

Tip 4: slimmer schoonmaken

Je brengt veel tijd in de slaapkamer door, maar natuurlijk vrij onbewust. Je ligt dus niet de hele nacht te kijken naar het stof op je nachtkastje en als je gaat slapen zal dit ook niet direct je aandacht pakken. Zorg dat je slim schoonmaakt in deze ruimte door er een vast moment voor in te plannen. Wist je dat je veel lekkerder slaapt als je deze ruimte rust laat uitstralen en zo weinig mogelijk meubels en troep hier neerzet? Des te minder spullen er staan, des te minder je ook hoeft af te stoffen.

Lees ook: De buurtladder

Tip 5: luchtzuiveringsmachine

Tot slot willen we je een goede tip geven om lekker te slapen in een schone ruimte, namelijk met een luchtzuiveringsapparaat. Deze zuivert de lucht in je omgeving terwijl je slaapt, wat natuurlijk heel fijn is als je snel last hebt van een verstopte neus. Dit apparaat filtert de lucht en zorgt ervoor dat deze langer stofvrij blijft. Dat scheelt je ook weer een hoop schoonmaken.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101