Slaapkamer in nieuwe huis inrichten: 5 tips

Het aantal huizen dat te koop staat in Nederland neemt de laatste jaren toe, blijkt uit recente cijfers. Misschien heb je het afgelopen jaar je eigen woning ook wel verkocht en ben je net verhuisd naar een nieuw huis.

Bij een nieuwe woning komt van alles kijken, waaronder het inrichten van de slaapkamer. Wanneer je je slaapkamer vanaf het begin op een fijne manier inricht kun je er jarenlang van genieten. In dit artikel lees je een paar tips hiervoor.

1. Koop nieuwe spullen zoals bed en nieuw dekbedovertrek

Als eerste is het fijn om met een schone lei te beginnen. Dat betekent: trakteer jezelf op nieuwe spullen voor je slaapkamer zoals een nieuw bed en een nieuw matras. Ook nieuwe dekens en een nieuw dekbedovertrek zijn welkom in een nieuwe slaapkamer. Waarom? Heel simpel: zodat je écht optimaal kunt genieten van een nieuwe ruimte en van je een goede nachtrust. Zorg voor een rustige sfeer met lichte kleuren wanneer je op zoek gaat naar een passend nieuw dekbedovertrek.

2. Zorg voor veel ruimte in je nieuwe slaapkamer

Als het even kan, is het aan te raden om je slaapkamer ruimtelijk in te richten. Die lichte kleuren waar we het hierboven al over hadden, helpen hier al bij om optisch meer ruimte te creëren. Let daarnaast erop dat je de slaapkamer niet volledig vol bouwt met meubels. Het is immers dé ruimte in huis waar je tot rust moet komen, dus je moet daar zo min mogelijk prikkels hebben. Een grote spiegel laat de ruimte groter lijken, evenals natuurlijke lichtinval door een (groot) raam.

3. Planten in je slaapkamer: een goed idee

Zoals je misschien al wel weet, dragen planten bij aan de kwaliteit van het zuurstof in een ruimte. Omdat we een groot deel van de dag doorbrengen in bed is het daarom des te belangrijker om in die ruimte gezonde lucht te hebben. Schaf daarom een of twee grote planten aan die je in je slaapkamer kunt zetten. Dit is niet alleen goed voor de luchtkwaliteit, maar ziet er ook nog eens gezellig én groen uit. Met meer planten her en der maak je een echte urban jungle in je slaapkamer.

4. Kleed ook de vloer van je slaapkamer mooi aan

een nieuw bed in je slaapkamer

Wanneer de slaapkamer aan het begin nog helemaal leeg is, kun je de basis goed aanpakken. Naast een lik verf op de muur is het bijvoorbeeld ook aan te raden om de vloer mooi aan te kleden. Het mooist in een slaapkamer is een houten vloeren of een vloer met laminaat. Zo’n vloer ziet er prachtig uit en is gemakkelijk schoon te houden, wat ideaal is voor je slaapkamer. Kies daarbij een mooi, liefst hoogpolig, vloerkleed uit om je slaapkamer meteen wat persoonlijkheid te geven. Dat is ook lekker zacht aan je voeten!

Lees ook: Een galm in huis verminderen door het verbeteren van de akoestiek

5. Maak gebruik van deze kleuren voor een betere nachtrust

Je slaapkamer is de plek waar je je energielevel flink op kunt laden. Daarom is het aan te raden om nog eens goed naar het kleurenpalet te kijken dat je in deze ruimte wil gebruiken. Uit onderzoek van het Britse Travelodge blijkt dat er drie kleuren zijn waardoor je beter gaat slapen. Zo blijkt dat 60% van de ondervraagden beter slaapt in een blauwe slaapkamer; zij slapen gemiddeld acht uur. De kleur geel zou ook zorgen voor een opgewekt gevoel, evenals natuurlijk groen. Ga voor deze kleuren op de muur of als nieuw dekbedovertrek.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252