Let op deze vijf dingen wanneer je een boom in je tuin gaat planten

Het planten van een boom in de tuin is een geweldige manier om je huis te verfraaien en meer schaduw toe te voegen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit, het reguleren van de temperatuur en het bevorderen van biodiversiteit. Er zijn echter vijf belangrijke dingen waarmee rekening moet worden gehouden als je ervoor kiest om een boom in je tuin te planten. Wil jij graag weten wat deze dingen precies zijn? Je leest het in deze blog!

1) Kies een goede locatie

Bij het kiezen van de plaats voor je boom moet je in de eerste plaats bedenken hoeveel zonlicht en ruimte hij nodig heeft om te gedijen. En hoeveel grond je beschikbaar hebt. Kies ook een locatie die voldoende afstand heeft tot de woning om schade te voorkomen die kan worden veroorzaakt door de wortels. Bovendien is het handig om te bedenken of de boom over een paar jaar nog wel in die locatie kan blijven zonder een doorn in het oog te zijn.

2) Selecteer een boomsoort

Bedenk ten tweede welke soort boom je in je tuin wilt, en houd daarbij rekening met de grootte, groeisnelheid en klimaatzone. Een meerstammige berk is vaak een goede keuze, omdat deze in de meeste klimaten kan groeien en zelfs onder extreme omstandigheden goed kan gedijen. Bovendien is deze boom eenvoudig te onderhouden en kan je de hoogte van deze berkensoort goed beperken.

3) Bereid de plantplaats voor

boom planten

Zorg er verder voor dat je de plantplaats goed voorbereidt voordat je je boom in de grond zet. Dit omvat het graven van een gat dat breder en dieper is dan de kluit, het zorgen voor een goede drainage en het losmaken van eventuele verdichte grond rond de kluit. Zo krijgt je boom de ruimte om goed te groeien. Bovendien is het ook belangrijk om de grond rond de stam los te maken. En ervoor te zorgen dat de kluit in gelijke mate bedekt is met aarde.

4) Geef voldoende water

Geef als vierde je boom het eerste jaar regelmatig water. Dat zorgt ervoor te zorgen dat hij voldoende vocht heeft terwijl hij zich nog aan het vestigen is. Veel mensen denken namelijk dat alles vanzelf gaat zodra de boom in de grond staat. Helaas is dit niet het geval. Geef daarom in de vroege avond wat water. Het vocht kan de kluit dan goed penetreren zodat de wortels goed gehydrateerd blijven.

Lees ook: Heerlijk genieten van je pergola, drie fijne ideeën

5) Zorg voor voedingsstoffen

Voed tot slot je boom met kunstmest en mulch om hem gezond te houden en een sterke groei te bevorderen. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat de boom voldoende energie heeft om goed te groeien. Daarbij zal het ook helpen om de incidentele onkruidgroei te beperken. Op deze manier staat er binnen mum van tijd een prachtige boom.

Door op deze 5 zaken te letten, zorg je ervoor dat de boom in je tuin gezond blijft en goed gedijt. Wanneer je de tuin een make-over geeft en een meerstammige berk plant. Wordt je tuin in no-time omgetoverd tot een gezellige en groene omgeving. Waar je heerlijk in de schaduw kunt genieten van het gekwetter van de vogeltjes.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252