Krediet nemen voor een woning, kan dat eigenlijk?

Let op, geld lenen kost geld. Deze slogan kent iedereen. Maar ja, je hebt als mens ook een wensenlijstje. Bij de een is die wat langer dan bij de ander. Misschien wil je een motor kopen, heb je al jarenlang zin om een mooie reis te maken met een camper of heb je plannen om te gaan verhuizen naar een grotere woning. Er zijn veel redenen te bedenken waarom je extra geld kunt gebruiken. Het aanvragen van een lening via krediet.nl kan daar een goede oplossing voor zijn. In dit blog lichten we de mogelijkheden toe voor het gebruiken van een krediet voor alles wat met wonen te maken heeft.

Wat is een krediet

Laten we eerst eens dieper ingaan op het begrip ‘krediet’.  Er hangt een ietwat negatieve sfeer omheen, maar de vraag is of dat wel terecht is. Volgens Wikipedia is een krediet: ‘kapitaal, meestal geld, dat aan iemand is gegeven en waar een dienst of terugbetaling voor vereist is. Het is een economische term voor lening’. Het woordenboek, de Van Dale, geeft een soortgelijke uitleg. Dit boek geeft aan dat je het woord ‘krediet’ op drie manieren toe kunt lichten.

  1. Uitstel van betaling, oftewel kopen zonder direct te betalen
  2. Lening
  3. Slaat op het vertrouwen dat je in iemand hebt

De eerste twee in dit rijtje zijn relevant, de laatste gaat erover als iemand het vertrouwen in je schaadt.

We kunnen dus concluderen dat de term ‘krediet’ min of meer gelijk staat aan het woord ‘lening’. Een meer specifieke vorm van een lening is een hypotheek. En we kennen allemaal mensen met een hypotheek, nietwaar? Dat vinden we heel normaal.

Een krediet nemen voor een woning

woonkamer uitbouwen

Nu we hebben vastgesteld dat geld lenen helemaal niet zo uitzonderlijk is, zetten we op een rijtje welke mogelijkheden er zijn. Je krijgt hieronder enkele ideeën om hetgeen dat op je wensenlijstje staat, te realiseren. Een krediet nemen voor een verbouwing is onder andere mogelijk voor:

  • Het aanleggen van de tuin.
  • Het moderniseren van de badkamer.
  • Verduurzaming doorvoeren, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van gevelisolatie of aanschaffen van zonnepanelen.
  • De zolder vergroten door het laten plaatsen van een dakkapel.
  • De aanschaf van een tweede woning.

Dit rijtje is niet volledig, er zijn nog veel meer mogelijkheden. De uitvoering van jouw wens is dan ook dichterbij dan je denkt.

Wat kost het om een krediet af te sluiten?

Zoals in de eerste zin van dit artikel al genoemd staat, kost het geld om geld te lenen. Dat is bij het verkrijgen van een hypotheek zo en dat is bij elke andere vorm van een geldlening ook zo. Wat het kost, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo hangt het samen met de hoogte van de geldsom, maar ook van de samenstelling van je gezin en van het doel waar je de financiering voor nodig hebt. Een eenduidig antwoord is er niet. Daarom is het maar goed dat er professionals zijn die je er alles over kunnen vertellen. Want, welke dromen wil jij uit laten komen?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207