4 tips voor het uitkiezen van een goed bed

Een goede nachtrust is van groot belang. Toch zegt 1 op de 5 Nederlanders last te hebben van slaapproblemen, volgens cijfers van het CBS. Dat heeft veel invloed op je dagelijkse doen en laten. Je kunt je minder goed concentreren en je hebt weinig energie. 

Daarom is het goed om te kijken welke stappen je kunt nemen om je nachtrust te verbeteren. Zo is een écht goed bed waarin je comfortabel ligt een noodzaak om lekker te kunnen slapen. In dit artikel geven we je daarom een paar handige tips die je kunt gebruiken bij het uitkiezen van een comfortabel bed.

1. Win informatie in via het internet

Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten bedden die je kunt kopen dat de kans groot is dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Kijk alleen al eens tussen dit aanbod bedden Maastricht, waar je misschien al meerdere soorten bedden langs ziet komen waar je wel interesse in hebt. Om je een beetje te helpen, is het goed om te weten dat je via Google veel informatie kunt vinden over verschillende soorten bedden.

Wil je bijvoorbeeld voor een elektrisch verstelbaar bed gaan? Of ga je liever voor een standaard boxspring? Of juist voor een standaard laag ledikant? En hoe zit dat precies met al die verschillende soorten materialen voor matrassen? Welke stof en vulling is de beste keuze? Informeer jezelf eerst via het internet voordat je een keuze gaat maken. Dat laatste is vervolgens écht eenvoudiger om vervolgens te doen.

2. Kijk naar je huidige matras en bed

Goed matras

Daarbij is je huidige bed een goede maatstaaf om te weten wat je wel of absoluut niet zou willen. Slaap je momenteel bijvoorbeeld slecht omdat je matras te zacht is? Of vind je je bed wat aan de kleine kant? Neem deze informatie en wensen mee in je zoektocht naar een nieuw bed. Er zijn namelijk verschillende maten bedden en matrassen te koop waarbij een kingsize bed met een maximale lengte van 220 centimeter het grootst is. 

Lees ook: Airconditioning; koel in de zomer en warm in de winter

Kijk goed naar hoe je nu slaapt en hoe je wakker wordt. Merk je bijvoorbeeld dat je last heb van je onderrug wanneer je uit bed stapt dan kan het zijn dat er kuilen zijn ontstaan in je matras. De kans is groot dat je in dat geval een wat harder matras nodig hebt. Let ook op het materiaal van je matras zodat je die informatie kan meenemen in je zoektocht.

3. Informeer bij vrienden en familie over keuze voor bed

Wat ook vaak kan helpen bij het uitkiezen van een goed bed is om informatie in te winnen bij vrienden en familie. Onthoud wel dat iedereen andere persoonlijke wensen heeft, maar de kans is zeker aanwezig dat iemand om je heen dé gouden tip heeft voor een comfortabel bed. Zelfs wanneer je niet het bed van je dromen weet te scoren door een tip van vrienden of familie is het handig om ze in te schakelen.

Door meerdere ervaringen en tips aan te horen, zorg je voor meer kennis over het kopen van een bed. Misschien heeft je zus wel een slaaptest kunnen doen bij een specialist of wellicht heeft je moeder een fantastisch matras gekocht bij een goedkope aanbieder. Hoe dan ook: gebruik de tips en tricks van de mensen om je heen in je eigen zoektocht naar een goed en passend bed.

4. Let op je slaaphouding bij uitkiezen van bed

Tot slot is het goed om te weten dat je ook naar je eigen lijf moet kijken bij het uitkiezen van een bed. Een groot deel van de Nederlanders slaapt bijvoorbeeld op hun zij. Dat betekent echter niet dat ieder bed, en met name ieder matras, daarvoor ideaal is. Daarbij zijn er ook nog genoeg mensen die op hun rug of op hun buik slapen. Je kunt je vast wel voorstellen dat je in zo’n geval net even lekkerder ligt op een ander soort matras dan op een matras voor zijslapers.

Dat zijn dus dingen waar je zeker op moet letten wanneer je een matras en een bed uit wil kiezen die bij jouw slaapwensen passen. Wist je dat je ook goed moet kijken naar het kussen waarop je ligt? De één vindt het fijn om op een plat kussen te liggen, terwijl de ander liever kiest voor een bol kussen. Ook is het ene kussen juist comfortabeler voor zijslapers terwijl een ander kussen meer geschikt is voor rugslapers. Kortom: doe goed onderzoek zodat je uiteindelijk een goed bed kunt scoren en kunt investeren in een betere nachtrust.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252