Tip! Boost je humeur met geurstokjes

Ons reukvermogen speelt een grote rol in ons dagelijks leven, of we het ons nu realiseren of niet – reuk is tenslotte ons oudste zintuig. Volgens onderzoek “beïnvloeden geuren de stemming, werkprestaties en vele andere vormen van gedrag via hun aangeleerde emotionele associaties”. Wanneer je aangename aroma’s in je huis of andere persoonlijke ruimtes, zoals je auto of kantoor, binnenhaalt, creëer je een opbeurende energie en sfeer. Het lekker laten ruiken van je huis en persoonlijke ruimtes is geweldig voor je geest, voor je humeur en voor het maken van een onberispelijke eerste indruk. Een eenvoudige manier om dit te bereiken? Met de beste geurstokjes die je maar kunt vinden!

Gewoon lekker

Wat is er nou fijner dan een goed geurende gebied inlopen? Je wordt er oprecht blij van wanneer je ergens binnenstapt en je favoriete aroma schiet de neusgaten in! Hoewel het vaak zo is, dat wanneer een bepaalde odeur lang hangt, je er zelf niet meer bewust van bent. Dat merk je meestal in je eigen huis wanneer je bijvoorbeeld van vakantie terug komt. Of je merkt een geur juist ontzettend op als je bij iemand komt die duidelijk vrij extreme geurstokjes in die ruimtes heeft… Dat kan overigens ook komen door het soort was-/schoonmaakmiddel dat ze gebruiken of het eten wat ze regelmatig bereiden.

Stimuleert je geest en boost je humeur

Geurstokjes van lavendel

Onze relatie met geur is iets krachtigs. De beste geurstokjes op een bepaald moment kunnen de basis leggen voor levenslange herinneringen, nostalgische emoties oproepen en een onmiddellijke stemming boost geven. De eerste geur die je in een moment ruikt, stimuleert mindfulness (je aandacht vestigen op het huidige moment), wat een fundamentele rol speelt in het geheugen vormingsproces en hoe we de wereld om ons heen ervaren. Regelmatige blootstelling aan de beste geurstokjes met een bepaald aroma kan een kalmerend en prettig stressverlagend effect hebben. Je ruimte vullen met het bouquet van de geurstokjes die jij lekker vindt, kan zorgen voor ontspanning, warmte en comfort. Vooral als je regelmatig van geurstokjes wisselt om te voorkomen dat je immuun wordt voor het aroma. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Fijnvoorthuis.nl daar vind je een ruim assortiment van verschillende soorten geur- en sfeer producten. 

In geuren en kleuren

We kunnen dus concluderen dat het gebruik van de juiste luchtjes op de juiste plaatsen een positieve impact hebben. De beste geurstokjes zijn dan ook geweldig om de hele dag een zacht parfum in de lucht te laten hangen. Makkelijk in gebruik en als ze eenmaal staan, hoef je er praktisch niet meer naar om te kijken. Wat je wel zou kunnen doen is de geurstokjes af en toe een beetje in hun bakje of standaard husselen. Zo komt er weer meer aroma vrij. Is het luchtje super lekker alleen wat te heftig? Haal er wat geurstokjes uit, dan vermindert direct het effect. Het is daarbij ook per ruimte afhankelijk hoeveel je er het beste van kunt gebruiken. Voor het toilet zijn duidelijk minder geurstokjes nodig dan in een riante huiskamer. Ook valt het aan te raden om op de slaapkamer niet al te intense aroma’s te gebruiken. Wil je dit wel? Zoek dan van te voren op wat bepaalde geuren voor uitwerking (kunnen) hebben op je nachtrust. Als laatste geven we mee: de beste geurstokjes zijn voor iedereen verschillend dus laat je vooral leiden door je eigen neus!

Best gelezen:
Zo pak je het opfleuren van je woning aan met Abraham Art
4 tips voor het inrichten van je badkamer

Aranka van de Sanden
Aranka van de Sanden

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over schrijven, geërfd van mijn moeder, die mijn taalgebruik en grammatica vakkundig corrigeerde. Na het behalen van mijn Interactieve Media diploma in Amsterdam, ontdekte ik mijn schrijftalent bij het vak Copywriting. Sinds mijn emigratie naar Curaçao in 2010 zet ik mijn vaardigheden in voor het creëren van webteksten, eerst lokaal en later internationaal. In 2013 richtte ik BeContent op en heb ik mijn schrijfvaardigheden aangescherpt. Met enthousiasme ga ik elke content uitdaging aan, gewaardeerd door tevreden opdrachtgevers. En schrijf ik ook regelmatig artikelen voor Huislijn.nl over het onderwerp Wonen.

Artikelen: 14