De voordelen van een kunststof vensterbank


Vroeger werden vensterbanken vaak van natuursteen of hout gemaakt. Tegenwoordig zien we nog steeds vensterbanken van deze materialen terug, maar er worden ook andere materialen gebruikt. Zo kiezen meer en meer mensen voor een kunststof vensterbank. Ben je nog op zoek naar vensterbanken voor een nieuwbouwwoning of wil je de vensterbanken in een bestaande woning renoveren? In deze tekst zetten wij de voordelen van een kunststof vensterbank op een rijtje.

Onderhoudsvriendelijk

Een eerste voordeel van kunststof vensterbanken is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Wanneer je voor  een vensterbank van dit materiaal kiest, hoef je hier amper naar om te kijken. Dit is zelfs niet nodig als de zon veel op de vensterbank schijnt. Vensterbanken van kunststof zijn namelijk uv-bestendig. Hierdoor behouden ze jarenlang hun fraaie uitstraling. Extra bijkomstigheid is dat een vensterbank van kunststof makkelijk schoon te maken is. Je hoeft ze in principe alleen maar af te nemen met een vochtige doek en ze zien er weer uit als nieuw.

Kras- en slagvast

Kunststof vensterbanken zijn niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook kras- en slagvast. Met slagvast bedoelen we in dit geval dat het materiaal bestand is om schokenergie en slagenergie te absorberen zonder dat het breekt. Zet je een vaas iets te hard op de vensterbank? Dan hoef je niet bang te zijn dat hij kapotgaat. Naast slagvast is een kunststof vensterbank ook nog eens krasvast. De kans op krassen in het materiaal is hierdoor minimaal, waardoor je er een pot of vaas overheen kunt schuiven zonder dat de vensterbank beschadigt.

Ruime keuze

Wanneer je op zoek gaat naar kunststof vensterbanken, ontdek je snel genoeg dat de mogelijkheden op dit gebied nagenoeg eindeloos zijn. De vensterbanken van dit materiaal zijn namelijk verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Hier houdt het niet bij op, want je kunt ook nog eens kiezen uit talloze structuren, varianten en lengtes. Door het grote aantal mogelijkheden is er voor vrijwel iedereen wel een geschikte kunststof vensterbank te vinden.

composiet vensterbanken

Lange garantie

Je verwacht misschien niet dat er garantie zit op vensterbanken, maar bij kunststof vensterbanken is dit wel het geval. Althans, wel als je voor kunststof vensterbanken van NPIbv.eu kiest. Zo zit er tot wel 10 jaar garantie op vensterbanken van merken als Novaboard, Lignodur en Finidec. Kies je voor een vensterbank van kunststof? Dan ben je verzekerd van kwaliteit.

Makkelijk en snel te monteren

Een laatste voordeel van kunststof vensterbanken is dat je ze makkelijk en snel monteert. Dit komt onder meer doordat vensterbanken van dit materiaal tot een lengte van 6 meter te monteren zijn uit één stuk. Voor montage moet je soms beugels gebruiken, maar sommige vensterbanken van kunststof kunnen ook verlijmd worden op de ondergrond. Bovendien kan een kunststof (overzet) vensterbank prima over een bestaande vensterbank heen geplaatst worden, waardoor je deze niet eerst hoeft te verwijderen.

Veel gelezen:
Geef jouw radiatoren vandaag nog een upgrade

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 249