Badkamer kitten in 6 eenvoudige stappen

De badkamer, de plek waar je zorgt voor een goede persoonlijke hygiëne. Dat het belangrijk is dat deze goed schoon wordt gehouden is dan ook een open deur. Maar met alleen schoonmaken ben je er niet. Zorg er ook voor dat de kitranden mooi schoon blijven. Soms wil het voorkomen dat een nieuwe kitlaag benodigd is. In dit artikel leggen we in zes eenvoudige stappen uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Stap 1: De juiste kleur

Veel soorten badkamerkit zijn verkrijgbaar in wit of transparant, maar sommige varianten zijn leverbaar in verschillende kleuren. Dit komt goed van pas wanneer jouw badkamer afwijkende kleuren heeft. Zorg er dus voor dat je dit van te voren goed hebt uitgezocht, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Stap 2: Eerst even oefenen

Zeker wanneer je voor het eerst gebruik maakt van kit is het verstandig om het spuiten met het kitpistool eerst even te oefenen. Zo weet je hoeveel kracht je moet zetten om de juiste hoeveelheid kit te krijgen. Maak hierbij bijvoorbeeld gebruik van een stukje karton of een oppervlak die uit het zicht is. 

Stap 3: Zorg voor een droog en schoon oppervlak

Bij het aanbrengen van kit is het van groot belang dat het te kitten oppervlak schoon en droog is. Op deze manier hecht er zich geen vuil aan de kitlaag en kan het beter hechten. Ook wanneer er nog een oude kitlaag is, is het verstandig om deze zoveel mogelijk weg te halen. 

Stap 4: Tape aanbrengen

De laatste stap van de voorbereiding is het aanbrengen van tape. Slechts weinigen hebben zo’n vaste hand dat ze ze niet knoeien. Je wil natuurlijk niet dat de muren rondom het te kitten voorwerp besmeurd raken onder de kit. Om dit te voorkomen kun je het beste tape aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld ook schilderstape zijn.

Stap 5: Het kitten kan beginnen

Na de vier stappen van de voorbereiding kun je beginnen met de badkamer kitten. Zorg ervoor dat je een mooie en egale laag aanbrengt en dat overal eenzelfde hoeveelheid kit zit. Dit geeft het mooiste resultaat. Neem voor het kitten rustig de tijd. Overhaasten heeft geen enkele zin en zorgt voor een slordige kitlaag.

badkmamer - zwarte kranen

Stap 6: Afwerking

Om het af te sluiten druk je de kit met een natte vinger met een klein beetje afwasmiddel erop, vast door er stevig op te drukken. Met een droge vinger hecht de kit zich aan je vinger, waardoor er oneffenheden ontstaan. Nu is het alleen nog zaak om even te kijken hoelang de kit moet drogen. Wanneer deze tijd verstreken is kun je weer probleemloos gebruik maken van je badkamer.

G. Reinders
G. Reinders
Artikelen: 10