De beste inrichting voor een studentenkamer

Vroeg of laat gaan de meeste jongeren op kamers. Dat betekent ook dat er een studentenkamer ingericht moet worden. Vaak is de ruimte van zo’n studentenkamer vrij beperkt. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de juiste inrichting. Daarbij maakt het natuurlijk ook verschil of er nog een gezamenlijke woonkamer in het studentenhuis aanwezig is of niet. Het is verstandig om voordat je begint met het inrichten van jouw studentenkamer de kamer uit te tekenen. Op deze manier kun je het beste zien waar je meubels kunt plaatsen om de ruimte optimaal te kunnen benutten. Wij gingen op zoek naar de beste tips om jouw studentenkamer in te richten.

Welke meubels mogen niet missen in jouw studentenkamer

Voordat je heel enthousiast gaat shoppen voor meubels is het belangrijk om te bepalen welke meubels je echt niet kunt missen, en hoe groot deze meubels dan mogen zijn. Een aantal meubels die niet te missen zijn in een studentenkamer zijn een bed, bureau, kledingkast en een fijne bank of stoel om op te kunnen zitten. Afhankelijk van de grootte van de kamer kun je eventueel nog andere meubels toevoegen zoals een salontafel, nachtkastje of eettafel. Deze items zijn echter niet persé essentieel.

huis in Amsterdam

Probeer de ruimte te verdelen in verschillende leefgedeeltes

Een studentenkamer bestaat meestal uit één open ruimte. Probeer deze ruimte op te splitsen in verschillende gedeeltes. Het slaapgedeelte, waar je het bed neerzet. Een woongedeelte waar je een fijne zitbank en eettafel neer kunt zetten. En een ruimte waar je kunt studeren. Een zitbank kopen is zeker aan te raden zodat je een fijne plek hebt om te ontspannen. Om de ruimtes een beetje van elkaar te scheiden kun je gebruik maken van roomdividers. Op deze manier heb je niet het gevoel dat je in je slaapkamer zit wanneer je aan het studeren bent. Wel zo prettig voor de focus.   

Tips om ruimte te besparen in jouw studentenkamer

De meeste studentenkamers zijn helaas niet heel groot. Wij hebben een aantal tips verzameld om ruimte te kunnen besparen in jouw studentenkamer:

 • Koop een hoogslaper. Wanneer de ruimte in jouw studentenkamer erg beperkt is, is een hoogslaper ideaal. Op deze manier heb je onder het bed ruimte voor een bureau, bank of eettafel.
 • Plaats lades onder je bed. Geen hoogslaper, maar wel op zoek naar wat extra ruimte? Plaats dan lades onder je bent of koop grote bakken waar je spullen in kunt bewaren. Deze bakken kun je vervolgens onder je bed schuiven.
 • Vind je het fijn om een extra matras te hebben voor logees? Plaats dit matras dan onder je eigen matras. Opgeruimd staat netjes! 
 • Gebruik uitklapbare stoelen of krukjes.
 • Wanneer je geen ruimte hebt voor zowel een bureau als eettafel. Kun je een bureau ook multifunctioneel gebruiken om te studeren en om aan te eten.
 • Gebruik de muren. Gebruik haakjes om spullen op te kunnen hangen of koop wandplanken waar je spullen op kunt leggen. Door het gebruik van een hoge kast kun je ook de hoogte van de kamer optimaal benutten.
 • Voorkom rommel. Anders lijkt de ruimte nog kleiner.-        Mocht je geen plek hebben voor een bureau, dan kun je ook kiezen voor een inklapbaar bureau of tafeltje. Scheelt enorm in ruimte!

  Veel gelezen:
  Woonfraude spotten? Zo doe je dat!

  Redactie
  Redactie

  Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

  Artikelen: 255