Tips om je nieuwe woning in te richten

Wanneer je net een nieuwe woning hebt, dan is het natuurlijk het allerleukste om het helemaal je eigen te maken. Je kiest een vloer die bij je past en geeft de muren een likje verf. Maar dan begint het lastige gedeelte, de inrichting. Je kunt met het inrichten alle kanten uit en daarom is het verstandig om van tevoren te oriënteren wat je leuk vindt en bij elkaar past. In deze blog lees je tips bij het inrichten van je nieuwe woning. 

Ideale plek voor je servies

Een plek waar je veel tijd zult gaan besteden is de keuken. De keuken is een plek waar in geleefd wordt en daarom een belangrijk stuk in je huis. Ga je voor een mooi keukeneiland of heb je liever een open keuken? Maak je een aparte eethoek of sluit je de eettafel liever aan op het eiland? Heb je het interieur bedacht, dan is het tijd om uit te zoeken waar je alle spullen gaat laten. In de keuken zul je van alles kwijt moeten zoals glazen, pannen, servies en voorraad. Wanneer je een leuk servies en mooie glazen hebt uitgekozen dan is het natuurlijk zonde om deze op te bergen in een dicht keukenkastje. Een vitrinekast is daarvoor de ideale oplossing. Zo kun je het servies toch opbergen maar is het nog wel te zien. Daarnaast is het ook leuk om een rekje te maken waar je de wijnglazen aan kunt hangen. Maak het af met een mooi wijnrek en je hebt een leuke toevoeging voor je keuken. 

vitrinekast

Voor boekenliefhebbers 

Het is begrijpelijk dat niet iedereen evenveel geeft om een mooi servies maar liever een eyecatcher in huis maakt voor bijvoorbeeld de uitgebreide boekencollectie. Ben je een echte boekenwurm en laat je dit maar al te graag zien aan je gezelschap, dan kun je er voor kiezen om een mooie boekenkast aan te schaffen. Deze kast is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en zo kun je er een kiezen die ideaal voor jou is. Zo kun je een boekenkast op maat laten maken zodat deze om je televisie past. Of een boekenkast met een ingebouwd bureau waar je heerlijk aan kunt lezen. Je kunt er natuurlijk een mooie ruimte van maken met een grote leesstoel en een kast vol boeken waar je in alle rust kunt lezen. 

Kortom, maak je huis af met een leuke eyecatcher! Of dit nu je mooie servies is of een goed gevulde boekenkast, de keuze is aan jou!

Je woning inrichten? Lees dan ook:
Geef jouw interieur dat wauw-effect!
3 aspecten om rekening mee te houden bij de inrichting van jouw woning

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122