Subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen

Wil jij op een effectieve manier zorgen voor meer duurzaamheid in je huis? Hier zijn dan meerdere verschillende opties voor. Een van deze opties is het gebruik van kunststof kozijnen. Het mooie hieraan is dat je hier zelfs subsidie voor kunt krijgen. Maar hoe ga je hierbij te werk? We leggen je uit hoe jij ervoor zorgt dat je ook je subsidie binnen kunt slepen.

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Laten we om te beginnen eens uitleggen waarom kunststof kozijnen eigenlijk duurzaam zijn. Kozijnen die van kunststof zijn gemaakt gaan veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld voor houten kozijnen kiest. Als je goede kwaliteit kunststof kozijnen kiest, dan kunnen deze zelfs wel 50 jaar meegaan. Je hoeft je kozijnen dan 50 jaar lang niet te vervangen, maar je hoeft ze ook niet te schilderen. Zodoende komen er ook geen schadelijke stoffen vrij bij de productie en het verwerken van de verf. Dit verklaart waarom subsidie kunststof kozijnen mogelijk is.

Waarom krijg je subsidie bij het plaatsen van kunststof kozijnen?

De overheid wil graag stimuleren dat mensen zo duurzaam mogelijk leven. Zeker als hierbij wordt gekozen voor verantwoorde aanpassingen aan je huis of appartement. Kunststof kozijnen worden zeker gezien als zo’n verantwoorde aanpassing. Het is dan ook zeker mogelijk om een subsidie te krijgen als je de keuze maakt om je huidige kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen.

Wanneer kom je in aanmerking voor een subsidie?

kunststof kozijnen

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de woning waar je subsidie voor aanvraagt je eigendom en je hoofdverblijf zijn. Je moet de subsidie, naast voor de kunststof kozijnen, ook aanvragen voor nog een maatregel. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan een waterpomp of zonnepanelen. En let op: al deze duurzame aanpassingen moeten na 31 december 2021 zijn aangebracht in je woning.

Hoeveel subsidie kan je krijgen?

Je zal ongetwijfeld ook nog even willen weten hoeveel subsidie je dan daadwerkelijk kunt krijgen. Dat hangt er vanaf welke soort glas je in de kozijnen gaat laten plaatsen. Dit wordt namelijk ook meegenomen in het subsidiebedrag. De subsidie voor kunststof kozijnen met HR++ glas bedraagt 50 euro per m2. Je kunt ook kiezen voor tripleglas, je krijgt dan een subsidie van maar liefst 153 euro per m2. Zo kan het subsidiebedrag aardig oplopen!

Welke voorwaarden zitten hieraan vast?

Uiteraard zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden als je subsidie aan gaat vragen. Zo wordt de subsidie alleen maar uitbetaald als het HR++ glas of tripleglas bedoeld is ter vervanging van bestaand glas. Combineer je beide soorten glas met elkaar, dan moet de totale oppervlakte van deze combinatie minstens 8 m2 zijn. De grootste oppervlakte waar je subsidie voor krijgt is 45 m2. Let ook op dat de U-waarde bij HR++ glas hooguit 1,2 W/m2K mag zijn. Voor tripleglas geldt dan nog een U-waarde van hooguit 0,7 W/m2K

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255