Tuin opnieuw inrichten: tips & tricks

Je tuin opnieuw opknappen, dat wilt toch iedereen! Je tuin is de plek om even bij te komen van een drukke week of even lekker te genieten van de zon. Een plek om jezelf te zijn en te genieten van de fijne sfeer die je tuin met zich meebrengt. In dit artikel vind je de beste tips om je tuin nog mooier en fijner te maken.

Tip 1: Kies de stijl die jij mooi vind

Wanneer je een tuin gaat inrichten zijn er verschillende stijlen waar je uit kan kiezen. Dit proces verloopt eigenlijk hetzelfde als bij het inrichten van je huis. Je kiest een stijl die jou aanspreekt. Dan heb je nog een kans om met een architect te spreken, die maakt dan een plan voor je. Dit hoeft natuurlijk niet. Wat eigenlijk niet kan missen is een tuinset. Ook hierin zijn verschillende stijlen te vinden. Een echte aanrader is een Wicker tuinset. Deze zijn te vinden in verschillende kleuren en stijlen.

Tip 2: Teken je idee uit

Voordat je begint met het opnieuw inrichten is het slim om eerst de ideeën die je hebt uit te tekenen op papier. Ook is er bepaalde software te vinden die het inrichten van je tuin een stukje makkelijker maakt. Dit kan voor meer nauwkeurigheid zorgen. Zo is het eenvoudiger om te zien of de dingen die je in gedachten had werken. Ook weet je zo beter hoe groot alles moet worden en wat je mist.

Tip 3: Zorg dat alles één geheel is

Wanneer je zorgt dat alles één geheel is, ziet het er professioneler uit, maar geeft het ook meer rust in de tuin maar ook bij jezelf. Dit kan al met kleine details. Kies voor leuke kussentjes en planten. Leuke verlichting kan ook nooit kwaad. 

bloembakken in je tuin

Tip 4: Must have artikelen in je tuin

Wanneer je je tuin in gaat richten zijn er een paar artikelen die je gewoon in je tuin moet hebben. Een aantal zijn er al genoemd zoals een tuinset, leuke kussentjes, plantjes en verlichting. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en die zijn hieronder even op een rijtje gezet.

  • Een leuke buiten tafel om aan te zitten
  • Vaasjes en kaarsjes om je tuin leuk aan te kleden
  • Een loungeset hoes
  • Ligbedden
  • Beeldjes
  • Een barbeque

Met deze tips kun je jouw tuin misschien wel omtoveren tot de tuin van je dromen. 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121