Multifunctionele en slimme meubels – optimaal gebruik maken van je ruimte

Waarom zou je kiezen voor multifunctionele en slimme meubels? Wanneer we het hebben over multifunctionele meubels, dan kun je bijvoorbeeld heel simpel denken aan een bedbank. Een slim meubel wat op 2 manieren te gebruiken is en daardoor multifunctioneel! Het is een 2022 woontrend en ik ga je vertellen waarom!

Multifunctioneel omgaan met je ruimte en meubels

Ons kleine kikkerlandje groeit en groeit. Waarbij n 1996 Jochem Fluitsma en Eric van Tijn nog zongen: ’15 Miljoen Mensen’, is dat inmiddels uitgegroeid tot zo’n 18 miljoen mensen. Al die mensen hebben ruimte nodig en dat vraagt om multifunctionele meubels die je slim inzet. Maak optimaal gebruik van je ruimte en pas je interieur aan.

Tijdens corona zaten we meer thuis en heeft Nederland massaal de gereedschapskist geopend. Je wilt je thuis voelen in jouw huis of appartement. Het is jouw plek waar jij je even terugtrekt en echt thuiskomt. Maar als je op 25 vierkante meter woont, dan moet je slimme keuzes maken bij het inrichten van je ruimte. Je woonkamer functioneert soms tevens als speelruimte voor de kids, maar ook jouw thuiskantoor…

Slim ontwerpen en op maat gemaakte meubels

De keuze voor multifunctionele meubels, oftewel slimme meubels, zijn dit jaar populairder dan ooit. Deze meubels worden vaak ontworpen met allerlei aanvullende digitale functies en ingebouwde technologieën. Op deze manier richt jij je woonplek zo nuttig mogelijk in. Hierbij kun je denken aan een bank met een verwarmingsfunctie en USB-lader of een bijzettafel met een ingebouwde koeler, maar ook een luidspreker. Voor je slaapkamer kies je voor een hoogslaper met daaronder een bureau. Vind je dit niets? Kies dan voor een comfortabel bed met veel opbergruimte eronder.

Jouw meubels hoeven niet alleen mooi te zijn, maar hebben op deze manier meerdere functies. Deze woontrend werd niet alleen opgepakt door mensen met een kleine ruimte, maar ook door mensen met grotere ruimtes. Want dat scheelt voor iedereen een aardige zakcent. Zulke slimme meubels maken jouw leven een stuk leuker, fijner en makkelijker. En hé, vaak zijn ze ook nog eens super stylish en krijgt je woning meteen een modern uiterlijk.

Hack it!

Ben je op zoek naar nog meer slimme manieren om je ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten? Mijn absolute tip is dan TikTok! TikTok gaat niet meer over dansende jonge meisjes zoals je nichtje, nee, het is echt een geweldig platform met mega goede ideeën. En enorm verslavend! Iedereen deelt zijn of haar tip met je. Vaak bestel je deze multifunctionele tools of gadgets bij IKEA of Amazon. Je raakt echt verbaasd van de handigheidjes die je hier tegenkomt.

Kijk bijvoorbeeld een naar deze Amazon hack voor je keuken:

Deze tip voor opbergruimte in je kledingkast:

Of deze slimme inrichting voor een slaapkamer:

Beperkt aantal vierkante meters

Heb je weinig vierkante meters tot je beschikking? Dan raden we je zeker aan om gebruik te maken van slimme meubels die je multifunctioneel gebruikt in huis. Vind je het lastig hoe je de ruimte zo handig mogelijk indeelt? Vraag dan een architect om hulp om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare meters. Vaak raak je verbaast over alle mogelijkheden die er zijn.

Veel plezier met het slim inrichten van jouw ruimte!

Mieke van der Sande
Mieke van der Sande

Mijn naam is Mieke en ik schrijf wekelijks nieuwe content op mijn
website www.mieksmind.nl. Hier vind je artikelen over verschillende
onderwerpen zoals lifestyle, travel en beauty. Heel uiteenlopend, maar
zo ben ik ook. Ik heb een brede interesse en dat laat ik tevens zien op
mijn Instagram @mieksmind. Niet voor niets ben ik opgeleid tot pedagoog,
maar uiteindelijk heeft het marketingvak me bij de lurven gegrepen. Als
marketeer kan ik het bloggen en influencen mooi met elkaar combineren.
In het weekend ga ik op zoek naar de leukste hotspots en lekkerste
koffietjes, wijnen of cocktails. Vind je dat ik jouw hotspot niet mag
missen? Stuur me dan zeker een berichtje op info@mieksmind.nl. Wie weet
komen we elkaar eens tegen! Spreek me dan zeker even aan. See you!

Artikelen: 1