Goede stoelen kopen voor een mooi interieur

“Nou, weet je wat het is”, zegt ze. Aan het woord is mijn beste vriendin. Ze is een interieur stylist in hart en nieren en een gesprek over woontrends gaat ze dan ook nooit uit de weg. “Trends zijn van alle tijden”,  zo vervolgt ze het gesprek. In haar haast om de trein te halen, beëindigt ze na een kwartiertje haar relaas met het opsommen van een paar tips. Tot slot roept me nog na: “Als jij het maar mooi vindt, dat is eigenlijk het allerbelangrijkste”. Met een zwaai en een handkus verdwijnt ze in de verte. Mijn dilemma over welke stoelen het best in mijn huis staan, is hier nog niet mee opgelost, maar ze heeft me wel aan het denken gezet.

Mooie stoelen kiezen die passen bij je huis

Goede stoelen kopen hangt dus vooral samen met kopen wat ik mooi vind en niet zozeer met wat bij ons huis past, zo vat ik het gesprek samen. Mijn vriend luistert aandachtig en enigszins argwanend. Hij voorziet al hoe dit af gaat lopen. Hij verwacht dat er straks 6 nieuwe eettafelstoelen in huis staan die hij niet mooi zal vinden en die bovendien ook niet lekker zitten. Ik stel hem gerust en vertel enthousiast over www.tomassotables.com, waar je veel kwalitatief goede meubels kunt kopen. Samen kruipen we een avondje achter de computer om ideetjes op te doen over onze nieuw aan te schaffen stoelen.

eetkamerstoelen

Tips voor het kopen van eettafelstoelen

Al zoekende op internet, worden we overweldigd door het aanbod. Er is zo veel moois te koop. De focus houden op wat we zoeken, de eettafelstoelen, blijkt niet gemakkelijk. We spreken elkaar streng toe: eerst de stoelen en als er dan nog geld overblijft, kunnen we kijken naar andere meubeltjes.

We maken een selectie op basis van de tips die mijn vriendin heeft gegeven:

1) Bepaal de juiste zithoogte

We zijn er al snel achter dat onze tafel een normale hoogte heeft. De meeste stoelen passen er prima onder. Toch is het een goede tip die ze gegeven heeft. We zitten regelmatig bij vrienden aan tafel waar ofwel de knieën klem zitten tussen de stoel en het tafelblad, ofwel je je erg klein voelt omdat het tafelblad te hoog is ten opzichte van de zithoogte. Dat willen wij in geen geval.

2) Een fijne rugleuning

Wij zijn van het type ‘uitgebreid tafelen’. Onze eethoek is echt een plek waar we vaak zitten. Om te ontbijten, om ’s avonds te eten, maar ook om uitgebreid spelletjesmiddagen te houden. Een rugleuning die een ondersteunende functie heeft, is bij ons dan ook geen overbodige luxe. Mensen die er de voorkeur aan geven om op de bank te eten, hebben minder belang bij een lekkere rugleuning van de eettafelstoel.

3) Het kiezen van de stof

Stof die tegen een stootje kan. Vriendlief en ik gieren het uit. We blijken samen helemaal zo slecht nog niet in het uitkiezen van meubels. We kiezen allebei voor praktische stof gecombineerd met een opvallend dessin. Door het veelvuldige gebruik van de stoelen, moet het allemaal wel een beetje stevig zijn, zeggen we tegen elkaar. Gelukkig is er keuze genoeg.

4) Kleurkeuze bij eettafelstoelen

Tot slot is het kiezen van een kleur wel een dingetje. Ik wil een vrolijke kleur zoals geel. De heer des huizes houdt meer van een chique kleur zoals antraciet. Ik geef hem zijn zin.

Online goede stoelen kopen

Na een uurtje is onze internet zoektocht al ten einde en is er een keuze gemaakt. Snel voeg ik nog wat gele kussentjes toe aan de winkelwagen en klik ik op afronden. Tevreden ploffen we op de bank neer, verheugd over onze aankoop. Ik app mijn vriendin dat de missie is geslaagd en ik krijg een emoji terug met een spierbal en eentje met een groen vinkje. Beste vriendin ook tevreden.

Meest gelezen:
Stijgende kosten? Tijd voor verduurzaming!
Verduurzamen en verbouwen van je huis

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207