Een nieuwe kraan voor jouw woning!

Je bent bezig met het verduurzamen van jouw huis. De zonnepanelen liggen al op het dak en je wilt binnenkort ook van het gas af. Aankomende winter ga jij heerlijk genieten van jouw warme huis doordat je het dit jaar goed hebt geïsoleerd. Nu is het tijd om jouw waterverbruik aan te pakken. Lees in dit blog wat je kunt doen!

De kraan

Veel mensen denken bij het verbruik van water gelijk aan de douche, maar ook jouw keukenkraan verbruikt jaarlijks aardig wat water. Het is daarom belangrijk dat je deze niet vergeet als jij jouw huis wilt verduurzamen. Je kunt er allereerst voor kiezen om aparte opzetstukken aan te schaffen voor de kraan. Deze kun je dan op de mond plaatsen. Dit is vaak een voordeliger alternatief, maar helaas kunnen deze opzetstukken snel gaan lekken, waardoor je op den duur toch extra water verbruikt. Een hele nieuwe kraan is daarom de beste optie voor op de lange termijn. Je kunt kiezen voor er een die op een slimmere manier verwarmt. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld een hoop kranen op de markt waar gelijk heet water of juist heel erg koud water uitstroomt. Dit is handig, want zo verspil je geen water dat je laat wegstromen als je wacht tot jouw kraan de juiste temperatuur heeft. Wil je toch een iets voordeligere kraan, dan is een kraan van het merk Damixa een goede keuze, want het is een kraan van echte kwaliteit en ook nog eens erg duurzaam!

Tips voor het vervangen

badkmamer - zwarte kranen

Je hebt nu jouw nieuwe kraan gekocht, dus dan is het nu tijd om deze te installeren. Je kunt er dan voor kiezen om een specialist in te schakelen, maar je kunt ook zelf al een heel eind komen! Voordat je hieraan begint is het slim om de hoofdkraan eerst af te sluiten zodat er geen water meer stroomt. Om te testen of het is gelukt, draai je de kranen open. Als er toch nog water doorheen stroomt, is deze namelijk niet goed afgesloten. Zorg er daarnaast voor dat jij de kraan tijdens het installeren niet beschadigt door het gereedschap en de materialen die je gebruikt. Nadat de kraan geïnstalleerd is, draai jij de hoofdkraan weer open. Het kan zo zijn dat er wat lucht in de kraan terecht is gekomen terwijl het water was afgesloten. Zorg er daarom voor dat je alle kranen weer even open draait zodat de lucht uit de leidingen kan ontsnappen.

Nu kun je dan eindelijk aan de slag met jouw kraan! Je hebt nu dus een aantal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en zorg er daarnaast voor dat je je goed inleest als jij jouw kraan zelf gaat vervangen. Wil je gelijk een nieuwe kopen die lekker duurzaam is? Kijk dan op de site van de Vervangingsmarkt!

Tips om te verduurzamen
Op Blog.huislijn.nl vind je veel artikelen vol met tips om je huis te verduurzamen.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119