Verhuisbedrijf inschakelen: de voordelen en kosten

Ga jij binnenkort verhuizen? Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis, niet alleen op de verhuisdag zelf. Al in de voorbereiding moet er veel geregeld worden. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf biedt vele diensten om de verhuizing zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen, zodat jij je kunt focussen op andere zaken. In dit artikel lees je wat een verhuisbedrijf voor jou kan betekenen en welke kosten je kunt verwachten!

Wat doet een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf doet meer dan alleen het vervoeren van je inboedel van A naar B. Verhuisbedrijven bieden verschillende diensten om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Hieronder lees je meer over de diensten van een verhuisbedrijf.

Meubeltransport

Onder meubeltransport valt natuurlijk het vervoeren van de inboedel van de oude naar de nieuwe woning. Eigenlijk iedereen die een verhuisbedrijf inschakelt maakt gebruik van deze dienst. Vooraf spreek jij met het verhuisbedrijf af hoe groot de verhuiswagen moet zijn: het streven is natuurlijk om alles in één keer naar de nieuwe woning te brengen.

Ga je verhuizen van of naar een appartement? Dan kun je een verhuislift met bediener erbij inschakelen. Zo hoeft je niet te sjouwen met zware dozen en meubels en verloopt de verhuizing soepel en snel.

Inpakservice

Wanneer je gaat verhuizen moet er natuurlijk ontzettend veel ingepakt worden. Wist je dat je ook dit kunt uitbesteden aan het verhuisbedrijf? Het inpakken van je inboedel gebeurt snel en voorzichtig. Bijkomend voordeel: je hoeft zelf geen verhuisdozen en ander inpakmateriaal te regelen. Deze nemen de verhuizers mee!

Naast het inpakken van je inboedel krijg je ook hulp bij het uitpakken. De verhuizers labelen de dozen zodat alles direct op de juiste locatie kan worden uitgepakt.

zelf verhuizen

Montageservice

Voor het verhuizen van meubels is het van belang dat alle meubels worden gedemonteerd. Wanneer je gebruik maakt van de montageservice, doen de verhuizers dit voor je. Eenmaal aangekomen in de nieuwe woning worden alle meubels door de verhuizers gemonteerd.

Dit scheelt jou natuurlijk erg veel tijd en stress. Het in- en uit elkaar halen van meubels is een frustrerende klus. Dankzij de montageservice hoef je dit zelf niet meer te doen.

Inboedel opslag

Wanneer je kleiner gaat wonen kan het soms nodig zijn dat je niet al je meubels mee kunt nemen. Als je nog niet weet wat je met de overgebleven inboedel wilt doen, kun je deze laten opslaan bij het verhuisbedrijf.

Ook in andere situaties kan inboedel opslag erg handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je eerst tijdelijk ergens anders moet gaan wonen.

Speciaal verhuizen van wasmachines, piano’s, antiek en kunst

Verhuisbedrijven helpen ook bij het verhuizen van specifieke inboedel zoals wasmachines, piano’s, antiek en kunst. Deze kwetsbare goederen moeten op een speciale manier worden verhuist. Een verhuisbedrijf heeft hier veel ervaring mee en zorgt dat alles in goede staat aankomt in de nieuwe woning.

Schoonmaak en herstelwerkzaamheden

Wist je dat verhuisbedrijven ook schoonmaak- en herstelwerkzaamheden in de oude woning uitvoeren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van de vloer, het witten van de muren en het dichtmaken van boorgaten. Het is zelfs mogelijk om het bezemschoon opleveren uit te besteden aan het verhuisbedrijf

De voordelen van een verhuisbedrijf

woningontruiming

Het inschakelen van een verhuisbedrijf brengt vele voordelen met zich mee:

  • Zorgeloos verhuizen: verhuizers doen er alles aan om je verhuizing zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Ze helpen je bij het inpakken van je inboedel, het (de)monteren van de meubels en zorgen ervoor dat alles veilig en heel van A naar B wordt vervoerd. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt is de inboedel verzekerd tegen schade die tijdens het verhuizen ontstaat. Aangekomen in de nieuwe woning zorgen de verhuizers ervoor dat alles op de juiste plek in huis wordt gezet.
  • Ervaren en vakkundige verhuizers: de verhuizers van verhuisbedrijven beschikken over de juiste kennis en ervaring. Ze weten precies hoe ze moeten omgaan met jouw inboedel en meubels en weten wat de meest efficiënte manier van inpakken is. Ook zorgen ze ervoor dat alles goed beschermt wordt overgebracht.
  • De juiste materialen: een verhuisbedrijf beschikt over de juiste materialen. Bij een verhuizing is een verhuiswagen essentieel. Een verhuisbedrijf heeft een wagenpark met verhuiswagens in alle soorten en maten: zo is er altijd eentje die het beste bij jouw verhuizing past. Ook is er een verhuislift beschikbaar wanneer je verhuist van of naar een appartement.
  • Extra diensten: naast meubeltransport biedt een verhuisbedrijf diverse extra diensten om zo de verhuizing nog makkelijker te maken. Kies bijvoorbeeld voor inpak- en montageservice zodat alles dezelfde dag nog op zijn plek staat, of juist voor schoonmaak- en herstelwerkzaamheden zodat jij je kan focussen op je nieuwe huis. Het is maar net wat jouw wensen zijn!

Wat kost een verhuisbedrijf inschakelen?

De prijs voor het inschakelen van een verhuisbedrijf hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het tarief van het verhuisbedrijf, de voorrijkosten en de extra diensten. Het gemiddelde uurtarief van een verhuizer ligt tussen de €30,- en €50,-.

Een verhuizer komt nooit alleen en ook nooit zonder verhuiswagen. Hoeveel verhuizers en welke grootte verhuiswagen, hangt af van de omvang van de inboedel. Een verhuiswagen van 20 m³ kost inclusief 1 verhuizer €60,- per uur. Bij een verhuiswagen van 50 m³ loopt dit op naar €70,- per uur. Heb je een verhuislift nodig? Dit kost gemiddeld €65,- per uur, inclusief een bediener.

Daarnaast is er ook altijd sprake van extra kosten, die je in de onderstaande tabel kunt vinden.

FactorGemiddelde prijzen
Voorrijkosten€20,- tot €50,-
Transportkosten€0,50 tot €1,- per kilometer
Parkeervergunning€20,- tot €50,-
WeekendtoeslagTussen de 25% en 75% bovenop de kosten
SpoedverhuizingToeslag van ongeveer €15%

Daarnaast spelen ook de gekozen extra diensten een rol in de totaalkosten. Voor inpak- en montageservice betaal je gemiddeld €40,- per uur. Moet je (een deel van) de inboedel tijdelijk opslaan? Houdt dan rekening met een gemiddelde prijs vanaf €100,- per maand.

Gemiddeld kost een verhuisbedrijf tussen de €800,- en €1.000,- in totaal. Houdt er dus rekening mee dat je hoger of lager uit kunt komen: het is maar net wat je wensen zijn! Als je meer wilt lezen over verhuizen raden we deze website aan.

Veel gelezen:
Alles over dakreparatie

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 206