Opkopen inboedel bij een woningontruiming: hoe werkt dat?

Een woningontruiming is een ingrijpende gebeurtenis. In de meeste gevallen ben je emotioneel betrokken bij de ontruiming en daarnaast kost het ontruimen van een woning ontzettend veel tijd. Het is in alle opzichten een zware klus en daarom schakelen veel mensen een ontruimingsbedrijf in. Het ontruimingsbedrijf haalt dan de hele woning leeg. Bij een woningontruiming kom je voor een aantal belangrijke keuzes te staan. De belangrijkste is: wat ga ik doen met de inboedel?

Mogelijkheden met de inboedel tijdens een ontruiming

Eén van de belangrijkste keuzes die je maakt bij een woningontruiming is wat er met de inboedel gaat gebeuren.

Er zijn verschillende opties:

  • Je verdeelt de inboedel onder jezelf, vrienden, familie en bekenden.
  • Je kunt (een deel van) de inboedel laten afvoeren naar het vuilstort.
  • Je verkoopt (een deel van) de inboedel op verschillende tweedehands verkoop websites.
  • Wanneer je nog niet weet wat je met de inboedel wilt, kun je deze (tijdelijk) laten opslaan bij het ontruimingsbedrijf.
  • Je laat bruikbare en waardevolle inboedel opkopen door het ontruimingsbedrijf.

Eigenlijk spreken alle opties hierboven voor zich, behalve het opkopen van de inboedel. Hoe zit dat precies? Dat antwoord lees je in de rest van het artikel!

verhuizen

Waarom de inboedel laten opkopen door het ontruimingsbedrijf?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun inboedel te laten opkopen door het ontruimingsbedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat verhuizen, kan het gebeuren dat je niet je volledige inboedel mee kunt nemen. Dit geldt ook wanneer je kleiner gaat wonen.

Verhuur jij een woning en zijn de bewoners met de noorderzon vertrokken? Ook dat is een veelvoorkomende reden waarom de inboedel vaak wordt opgekocht door het ontruimingsbedrijf. In het geval van overlijden of een faillissement van een bedrijf waarbij geen doorstart wordt gemaakt wordt ook vaak de inboedel opgekocht.

Voordelen opkopen inboedel

Er zijn dus diverse redenen waarom mensen de inboedel laten opkopen door een ontruimingsbedrijf.

Dit brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee:

  • Je blijft zelf niet met de inboedel zitten.
  • Je bespaard op de kosten doordat de opbrengst van de inboedel wordt verrekend met de totaalprijs van de woningontruiming.
  • Het laten opkopen van de inboedel is een duurzame keuze, de inboedel krijgt namelijk een tweede leven en belandt niet op de afvalstort.
  • Je bespaart jezelf een hoop tijd en moeite, de woningontruimers doen regelen de ontruiming van A-Z.

Inboedel opkopen: hoe gaat dat?

Zodra je een ontruimingsbedrijf hebt gevonden die de woningontruiming gaat uitvoeren, komen ze bij je langs voor een kennismaking en inventarisatie. Tijdens dit gesprek bespreek jij je wensen en eisen en laat het bedrijf weten wat de mogelijkheden zijn. Geef in dit gesprek direct aan dat je (een deel van) de inboedel wilt laten opkopen. Tijdens de inventarisatie beoordelen de woningontruimers de inboedel op omvang en waarde.

Na afloop van de kennismaking en inventarisatie wordt er een planning gemaakt en een kostenplaatje opgesteld. Je ontvangt een vrijblijvende offerte van het ontruimingsbedrijf waar je mee akkoord kunt gaan of niet. Zo ja, dan wordt de waarde van de inboedel van de totale kosten afgehaald. Wanneer je niet akkoord gaat, kun je altijd nog ervoor kiezen om de inboedel zelf te houden, te laten opslaan of alsnog af te laten voeren naar de vuilstort.

Op de afgesproken dag komt het ontruimingsbedrijf langs om de woning leeg te halen. De afspraken die zijn gemaakt worden door het ontruimingsbedrijf nageleefd. Ze werken respectvol en efficiënt, zodat de ontruiming snel achter de rug is!

Meer informatie over het opkopen van de inboedel vind je hier.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252