Inrichting
juiste hypotheek kiezen

Zo kun je jouw inboedel verkopen

Als je gaat verhuizen en een gedeelte van je inboedel niet meer wilt in het nieuwe huis, dan kun je ervoor kiezen om deze spullen te verkopen. Hoe je dit doet kun je lezen in dit artikel. Daarnaast zal hierdoor ook de inboedelverzekering veranderen, let hier dan ook goed op. Eventueel is de inboedelverzekering vergelijken een optie want mogelijk zijn er verzekeringen die dan goedkoper en/of beter zijn voor je.

 

Opkoper

De makkelijkste manier om van je inboedel af te komen is via een opkoper, terwijl dit ook nog eens erg snel zal zijn. Een opkoper neemt namelijk de gehele inboedel van je over voor een bepaald bedrag. Voordat de inkoper dit doet bekijkt of hij zijn natuurlijk de inboedel. Hierbij worden de waarde van de spullen die verkocht kunnen worden getaxeerd. Dit bedrag wordt verrekend met de verwachte kosten zoals transport en opslag. Het voordeel van een opkoper is dat het ontzettend makkelijk is voor je. Toch heeft het ook een nadeel, je zult waarschijnlijk minder geld voor de spullen krijgen dan wanneer je de spullen zelf verkoopt.

 

Marktplaats

Naast het vragen van een opkoper zou je de spullen ook kunnen verkopen via Marktplaats of een lokale Facebook-groep. Dagelijks worden deze sites door honderdduizenden mensen bezocht, dus het is aannemelijk dat er mensen tussen zitten die interesse hebben in een van jouw bezittingen. Toch heeft dit een groot nadeel; het is ontzettend arbeidsintensief. Voor elk product moet een advertentietekst geschreven worden, terwijl je ook foto’s moet maken van de spullen. Nadat het product online staat moet je onderhandelen met de geïnteresseerden over de prijs. Als je akkoord bent met iemand over een prijs dan moet je hem of haar ontvangen of naar het postkantoor toegaan om de spullen op te sturen via de post.

 

Waardevolle inboedel

Als je mooie, waardevolle bezittingen hebt in je inboedel die je wilt wegdoen dan kun je het verkopen aan een professionele handelaar. Daarnaast zou je ze ook aan kunnen bieden bij een veilinghuis. Dit zorgt voor een groter bereik, omdat veel verzamelaars en handelaren hier bij elkaar komen. Als ze tegen elkaar opbieden dan kan je opbrengst mogelijk groter worden. Bovendien geeft een specialist vooraf een indicatie over de waarde, wat ook handig is.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Marcel Hiemstra
Load More In Inrichting

Facebook Comments

Check Also

Welke laminaatvloer kies jij?

Design, duurzaamheid en meer. Alle soorten houten vloeren ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl