Met deze vloeren zorg je voor een knus interieur

De winter staat weer voor de deur en dat betekent tijd om het huis weer gezellig te maken. Tijd voor een make-over? Dan wil je dat jouw vloer een knusse sfeer geeft in huis en past bij de rest van het interieur. Maar wat zijn nu de mogelijkheden als je op zoek bent naar een nieuwe vloer? We zetten de opties voor je op een rij. Zo maak je jouw woning in een mum van tijd sfeervol. 

Met tapijt snel sfeer

Wil je eenvoudig huiselijkheid creëren in huis? Tapijt is jouw beste vriend. Het geeft namelijk meteen warmte aan de ruimtes in huis. Tapijt zorgt voor een verhoogd comfort. Het houdt de warmte vast en is daarom een perfecte isolator. Heerlijk om op te zitten of met je blote voeten op te lopen. Nog een voordeel van tapijt? Het is geluiddempend. Een uitstekende oplossing dus voor gehorige woningen. Tapijt wordt daarom ook veel gelegd op trappen. Neem eens een kijkje bij Ambiant tapijt voor diverse mogelijkheden. 

Natuurlijke vloer met hout

vloerkleed in keuken

Het gebruik van duurzaam materiaal zorgt voor een knusse sfeer in huis. Een houten vloer heeft een landelijke uitstraling en laat een gezellige indruk achter. Toch kan een echte houten vloer niet altijd wenselijk zijn. PVC is de perfecte vervanger van hout. Sterker nog: de vloer is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. De vloer is eenvoudig te onderhouden en is daarom een goede optie voor gezinnen. En heb jij even geluk: een PVC vloer is snel aan te leggen.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een meer bekende optie: laminaat. De vloer is erg populair en de trend van het moment. Laminaat is een goedkoper alternatief voor een houten vloer en lijkt – net als PVC – enorm op een echte houten vloer. Laminaat geeft een warme sfeer in huis en helpt je om de sfeer naar wens te creëren. Erg trendy dus. 

Tijdloze vinyl vloer

Vinyl is misschien nog een ondergeschoven kindje als we het hebben over vloeren, maar deze mag zeker niet in het rijtje ontbreken. Deze vloer wordt namelijk steeds populairder en lijkt enorm op pvc. Waarom dan kiezen voor vinyl? Vinyl is flexibel en dus makkelijker te leggen dan pvc. Bovendien is het zusje van pvc iets zachter. Perfect dus voor de geluidsdemping. Ook leuk: vinyl is de goedkoopste pvc vloer en is dus erg fijn voor je portemonnee. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier om te bladeren door diverse vinyl vloeren. 

Zorg voor een knus interieur 

Naast een stijlvolle vloer kun je de vloer bekleden met een warm vloerkleed. Dit zorgt – zeker voor de wintermaanden – voor een behaaglijke sfeer in jouw woonkamer en voorkomt dat je snel koude voeten krijgt. Kies je voor tapijt, dan is een extra vloerkleed natuurlijk niet nodig. Maar zeker bij pvc, laminaat of vinyl kan een extra kleed voor de nodige gezelligheid zorgen in huis. Wil je je huis een nieuwe uitstraling geven? Het aanbod aan vloeren is eindeloos. Zo vind jij altijd een vloer die past bij jouw wensen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255