Een sfeer neerzetten met een vloerkleed in een bepaalde kleur

Een ruimte in huis, kun je helemaal een eigen sfeer geven door te kiezen voor een mooi vloerkleed in een bepaalde kleur. De trends door de jaren heen, wisselen. Je ziet in interieurs veel industriële invloeden, lichte vloeren met contrasterende kozijnen. Stalen deuren in het zwart, of deuren van glas, allemaal elementen die in veel interieurs terug te vinden zijn. Door een vloerkleed te gebruiken, kun je in een industriële sfeer toch veel warmte aanbrengen.

Maar ook in interieurs met een landelijke, romantische, Scandinavische of retro woonstijl kan een goed vloerkleed in een mooie kleur niet ontbreken. Het maakt een interieur helemaal af en geeft zoveel extra warmte en sfeer.

Er zijn veel kleuren om uit te kiezen

Als je denkt aan vloerkleden, dan denk je misschien aan een patroon, maar ook aan verschillende kleuren vloerkleden. Een specifieke kleur van een vloerkleed kan zoveel doen voor een ruimte. Natuurlijk is het een persoonlijke keuze. Kies daarom voor een vloerkledenspecialist met een ruim assortiment kleden in verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor vloerkleden in effen kleuren, of kies voor een unieke kleursamenstelling.

Misschien ben jij op zoek naar een specifieke kleur, zoals een groen vloerkleed of een grijs vloerkleed. Vaak zijn dit kleuren die prima verkrijgbaar zijn. Let bij het uitkiezen van de juiste kleur, ook op de kwaliteit van een vloerkleed. Een vloerkleed moet tegen een stootje kunnen, want je loopt er overheen. 

Misschien heb je wel kinderen en/of huisdieren die ook veel over het kleed heen zullen gaan. Meubels, die je op het kleed zet? Ook daar moet een kleed goed tegen kunnen. Dus, wat de keuze ook wordt op het gebied van een gekleurd vloerkleed, kies altijd voor de beste kwaliteit!

Een bepaalde kleur voor een bepaalde uitstraling

We schreven er al even eerder over, je kunt een ruimte echt warmte en sfeer geven door een vloerkleed toe te voegen. Maar het is ook nog eens zo, dat een bepaalde kleur een eigen betekenis heeft. Zo is een kleed in het geel, een echte frisse en vrolijke toevoeging. Kies je voor rood, dan staat dat vooral voor warmte, energie en levenskracht. Een oranje heeft de kenmerken levenslustig, vrolijk en sfeervol. Bij een bruin kleed, moet je meer denken aan nuchter, aards en natuurlijk.

Een blauw vloerkleed, heeft vooral harmonie, kalmte en vertrouwen als kenmerken. Met een groen kleed, benadruk je meer de aspecten levendig, ontspanning en ook natuurlijk. Als laatste nog de kleur paars, dit staat echt voor individualiteit, zelfvertrouwen en intuïtie. Uiteraard heb je een eigen smaak en voorkeur als het om vloerkleden gaat. Maar zo zie je, dat je met een kleed in een bepaalde kleur ook echt een statement kunt maken.


Ben je na het lezen van dit artikel er al helemaal uit en weet je precies welk vloerkleed bij jou in huis past? Vergeet niet na te denken over aspecten als je vloer, de meubels, de muren en woonaccessoires die je in huis hebt. Zo weet je zeker dat je kiest voor een vloerkleed in de juiste kleur en een kleed dat precies bij jou en je interieur past.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101