Lekker koken in je eigen keuken

Als je een beetje van koken houdt is een mooie keuken de ideale manier om je hobby tot leven te brengen. Dit gaat echter niet altijd, omdat de keuken niet het totaalplaatje is. Je bent de witte kastjes en het smalle keukenblad zat en zoekt meer milieuvriendelijke opties voor de keuken zodat koken leuk blijft. In deze gevallen is het tijd om van je keuken een paradijs te maken door je keuken te laten verbouwen. In dit artikel vind je informatie over wat een echte droomkeuken nou bevat. Wil je visuele voorbeelden van droomkeukens? Ga dan naar De Groot Wonen voor alles rondom keukens. Ook is het mogelijk om langs te gaan bij De Groot Wonen, het is namelijk dé keukenwinkel Apeldoorn!

Het keukenblad

Vaak zit er in een nieuwbouw keuken (of dit nou nieuwbouw was in 1990 of 2020) een standaard keukenblad. Dit keukenblad is echter niet een keukenblad waar veel koks blij mee zouden zijn. Dat komt door het materiaal, veel woningbouworganisaties kiezen namelijk voor de goedkope optie wanneer ze huizen laten bouwen en het goedkoopste materiaal is kunststof. Een echte keukenprins(ess) wilt echter een fijner keukenblad. Een natuursteen keukenblad is hygiënischer. Daarom wordt dit vaak geadviseerd door aannemers.

Milieuvriendelijke opties

keuken in je huis

Als je keuken nog niet gasloos is, is het hoog tijd om dit eens te overwegen. Gasovens worden al een lange tijd niet meer geïnstalleerd in Nederland en elektrische ovens hebben nu de overhand, maar veel huishoudens blijven met gas koken. Dit kan beter, door namelijk een inductieplaat te nemen. Een inductieplaat is een milieuvriendelijke manier van koken, omdat het in plaats van een fossiele brandstof als gas, energie gebruikt. Tevens is het niet alleen milieuvriendelijk om de glasplaat te vervangen met een inductieplaat, met de hoge gasprijzen bezuinig je ook nog eens op je vaste lasten!

De wasbak

Naast de kookplaat en het keukenblad is ook de wasbak een belangrijk onderdeel van de keuken. Hier worden namelijk alle groente en fruit gewassen, worden de handen gewassen en in sommige gevallen ook de afwas gedaan. Ook voor de wasbak is het advies om een natuurstenen wasbak te gebruiken. Deze is zoals eerder gezegd, hygiënischer. Ook is het aan te raden om een grote wasbak te nemen als je veel in de keuken bezig bent! Zo weet je namelijk zeker dat je genoeg ruimte hebt om alles te kunnen doen wat je hartje begeert.

Wooninspiratie:
Subtiel je woonkamer kleurrijker maken

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121