4 redenen waarom je nu meer planten wilt toevoegen aan je interieur

Planten groot of klein, iedere plant mag er zijn! Nee, het is geen geheim dat planten elk interieur er levendiger doen uitzien en aanvoelen. Als het gaat om het kiezen van planten voor je huis, zijn er een heleboel mogelijkheden om uit te kiezen. Als je een onderhoudsvrije plant zoekt, kies dan voor een mooie vetplant of cactus. Wil je een plant die de lucht in je huis helpt zuiveren? Probeer dan een aloë vera of een spinnenplant. Ja, de spinnenplant bestaat écht! Als je niet zeker weet waarom je nu meteen meer planten in je huis zou moeten zetten, zijn hier nog vier redenen om je te overtuigen.

#1 Ze helpen de lucht zuiveren

Sommige binnenruimtes kunnen flink benauwd aanvoelen. Dit komt doordat de lucht steeds opnieuw gecirculeerd wordt. Maar hoe zorg je dan alsnog voor schone lucht in huis? Door extra planten in je interieur te zetten natuurlijk! Planten werken als natuurlijke filters, die schadelijke gifstoffen absorberen en schone zuurstof afgeven. Ze helpen ook de luchtvochtigheid te regelen, wat de kans op infecties van de luchtwegen kan verminderen.

kamerplanten in je interieur

#2 Oppepper voor je humeur

Of je nu een baby plant of een gehele plantenjungle in huis hebt, het valt niet te ontkennen dat planten een diepgaand effect hebben op ons humeur. Zo kunnen ze niet alleen je angstniveau verlagen, maar het kan ook stress verminderen. En willen we dat nu niet allemaal? Groen wordt vaak geassocieerd met ontspanning en vrede, wat kan verklaren waarom het kijken naar een groene plant ons kan helpen kalmeren.

#3 Verbeteren concentratie

Planten die je concentratie verbeteren? Ja het werkt echt! Een van de redenen hiervoor is dat ze helpen het geluidsniveau te verminderen. Achtergrondgeluiden kunnen een grote afleiding zijn, en het kan moeilijk zijn je op een taak te concentreren als er veel lawaai is. Planten helpen geluid te absorberen, en ze kunnen een fijne, rustige omgeving creëren waarin het gemakkelijker is je te concentreren.

#4 Extra sfeer in huis

Is de gezelligheid in huis soms ver te zoeken? Kies dan voor de liefdesboom, ofwel philodendron in huis. Een echte sfeermaker. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en is dol op zonlicht. Planten hebben iets speciaals en maken een hoop goed met hun prachtige bladeren, mooie stengels én natuurlijk als finishing touch een gezellige, kleurrijke pot. Of je nu kiest om ze in een hoek van je woonkamer of op je balkon te zetten, planten zijn een eenvoudige manier om de sfeer van je huis te verbeteren.

Populaire artikelen:
Een overkapping in de tuin, wat en waarom?
Kopen van een monument, voordelen maar ook nadelen

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255