Laat je licht schijnen op designlampen

Waar het verschil zit tussen een mooi en een práchtig interieur? Het verschil zit ‘m in de details. De grote lijnen kunnen we allemaal bedenken, al dan niet geholpen door de trends van dat moment. We hoeven vaak maar een woonblad open te slaan en we kunnen zo zien wat de mode op hoofdlijnen is. Natuurlijk is dit vaak niet één trend, maar zijn het diverse opties waartussen jij kunt kiezen. Denk aan de industriële en robuuste look, de Scandinavische en witte look of de kleurrijke en Bohemian stijl. Met alle drie zit je vandaag de dag goed. Wat grote meubels kopen die voldoen aan zo’n stijl is dan ook wel te doen, maar om van je interieur écht een compleet plaatje te maken is meer nodig. Dan kom je op het terrein van de details. Een schilderijtje hier en een beeldje daar. Maar wat het állerbelangrijkste is waar het gaat om het uiteindelijke resultaat? Dat verklappen wij je!

Ieder zijn designlamp

Het allerbelangrijkste zijn goede én mooie lampen. Een lamp heeft namelijk een tweeledige functie, namelijk een praktische en een esthetische. Wanneer een lamp qua design prachtig is maar verschrikkelijk ongezellig licht geeft, dan kan dat je hele interieur teniet doen. Andersom kan het licht er fantastisch uitzien, maar is de lamp zelf niet mooi. Het is daarom zeer belangrijk om zorgvuldig je verlichting uit te zoeken.

Lees ook: Vintage lampen: een reis door de tijd en stijlen voor elk interieur

De cliché lamp

Waar wij een écht goed interieur aan kunnen herkennen is de zorgvuldigheid waarmee de lampen zijn uitgezocht. Veel mensen zijn geneigd om voor de clichés te gaan op dit gebied, iets wat ontzettend jammer is. Investeer echt in originele lampen, en je zult zien dat het ware eyecatchers worden die jaren meegaan. Merken als Louis Poulsen die bekend is van de Panthella lamp is een voorbeeld van zo’n eyecatcher. Een waanzinnige lamp die ook nog eens fantastisch licht geeft. Het voordeel van dit type lamp is, is dat hij overal kan staan. Een zogenaamde tafellamp doet het leuk op een bijzettafel, maar kan op den duur ook heel goed dienen als lamp op het nachtkastje. Om je interieur helemaal een geheel te maken kun je er vervolgens voor kiezen je collectie designlampen gaandeweg uit te breiden. Zo wordt jouw interieur één kloppend geheel zonder in clichés te vervallen.

Louis Poulsen designlampen - Panthella lamp
De Panthella tafel-, en vloerlampen zijn in 1971 door Verner Panton ontworpen en zijn nog steeds twee van zijn meest populaire lampen

Kortom, laat je licht echt bewust schijnen op de lampen in jouw huis. Investeer liever in duurdere opties van goede kwaliteit door ze één voor één aan te schaffen dan allemaal lampen in één keer bij de grootgrutter. Neem daarnaast niet klakkeloos alle trends in één keer over, zo kan een rotanlamp met gaatjes ontzettend stijlvol zijn totdat je hem aandoet. Dan kan hij een patroon laten zien qua licht, waar jij na één avondje bankhangen al helemaal klaar mee bent!

Lees ook:
Duurzaam onderhoud van je woning, zo doe je dat

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 38