Tips bij het verkopen van een woning

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? Tijd om je huidige woning te koop aan te bieden op de woningmarkt. In de huidige tijd zal de woning snel verkocht zijn. In het bijzonder wanneer je voor de hulp van een verkoopmakelaar kiest. Deze weet precies tegen welke prijs je de woning aan kunt bieden, wat hier het beste moment voor is en hoe je de bezichtigingen kunt plannen. Denk aan het verschil tussen losse bezichtigingen en een open huis. Het platform Mijn Verkoopmakelaar helpt je een geschikte makelaar in jouw omgeving te vinden, wanneer je voornemens bent je huis te koop te zetten. 

In dit artikel lees je meer over hetgeen je kunt doen om je woning snel verkocht te krijgen, op basis van verschillende tips van de beste makelaars in Amsterdam. Vergeet bijvoorbeeld niet de vloer onder je bed te stofzuigen! Het is geen gezicht, wanneer er veel stof ligt als bezoekers bij de trap omhoog komen. 

Tip 1: zorg voor voldoende licht in huis 

check of er voldoende licht is

Een lichte woning lijkt vaak groter en is makkelijker aan te passen naar de wensen van een koper, dan een woning met donkere wanden. Geef de muren in huis een witte kleur, zorg dat je een aantal spiegels ophangt en voorkom dat de raambekleding te verduisterend is. In dat laatste geval is het verstandig de reguliere- en plisségordijnen open te laten staan bij een bezichtiging. 

Tip 2: toon de opbergruimte in huis 

Mensen willen voldoende ruimte hebben om hun spullen op te kunnen bergen. Denk aan het speelgoed van de kinderen, het gereedschap van de man, de hobbyspullen van de vrouw, enzovoorts. Het is om deze reden verstandig om de opbergruimte die je woning nieuwe bewoners kan bieden te laten zien. Laat de makelaar er een extra foto van maken, of vertel het kijkers tijdens een open dag in je huis. 

Lees ook: Met deze 7 tips verkoop jij je huis razendsnel tijdens de winter

Een andere manier waarop je laat zien dat je huis voldoende opbergruimte biedt, is door het leeglaten van een kast. 

Tip 3: ruim je huis voor de bezichtigingen op 

De meest logische en voordehand liggende tip die men je kan geven: zorg dat je huis netjes is. Zuig niet alleen de ruimte onder het bed, maar zorg ook dat de jassen op de kapstok hangen en de schoenen netjes in de schoenenkast staan. Een opgeruimd huis zal een potentiële koper veel sneller verleiden, dan een woning waarbinnen in iedere hoek een stapel kleren en speelgoed ligt.  

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121