Nu even niet.

Nu even tijd voor jezelf, met de gordijnen dicht, de wereld buiten sluiten, op de bank, languit in bad, met een boek of de tv. Iets doen waar je zelf helemaal blij van wordt. Gewoon een moment om te dansen, uit je dak te gaan op je lievelingsmuziek terwijl er niemand kijkt. Even geen drukte om je heen en geen huisgenoten die iets van je willen.

Een perfect moment dus om die plisse gordijnen op standje ‘ik ben er wel, maar je ziet me niet’ te zetten. Ideaal om zo met je gordijnen te kunnen schuiven. Omhoog, omlaag, ergens tussenin…. Het maakt niet uit, ze staan altijd goed. Let the music play!

Gordijnen uitkiezen

Meestal duurt het wel even hoor, een goede raambekleding kiezen. Gordijnen kiezen is een vak apart. Welke kleur past waarbij, dat verhaal. Matcht het met de vloer, blijkt het weer niet bij het behang te passen. En worden het lamellen, vouwgordijnen, jaloezieën, verduisterende gordijnen of wordt het toch een rolgordijn op maat? Gordijnen in een standaardmaat zijn meestal goedkoper, maar kunnen soms ook zo saai hetzelfde zijn. De oppervlaktes voor de ramen vragen om een subtiele afwerking, niet om een groot wit of grijs vlak. Gelukkig is er veel mogelijk.

Keuzestress

rolgordijnen in je nieuwe huis - raamdecoratie

Er zijn dus nogal wat keuzes die je moet maken als het gaat om de aanschaf van de juiste raambekleding. De eerste keus om te maken, is:

  • Wordt het verduisterend of lichtdoorlatend?

In een slaapkamer ligt een gordijn met verduisterende stof voor de hand, maar dat hoeft helemaal niet. Als je rolluiken hebt bijvoorbeeld, kun je ervoor kiezen om gewone gordijnen op te hangen. Die zijn vaak lichter en luchtiger van stof en geven een andere sfeer aan je slaapkamer.

Ook in een woonkamer kunnen verduisterende gordijnen als prettig worden ervaren. Heb je weleens televisie willen kijken terwijl de zon in je tv scheen? Precies! Opeens klinkt de wintertijd met de lange, en vooral donkere, avonden als een heerlijke tijd.

Overigens zijn er dag/nacht plisségordijnen die zowel een verduisterende stof als een lichtdoorlatende stof hebben. Hoef je niet te kiezen!

  • Van boven naar beneden of andersom?

In sommige ruimtes, denk aan de badkamer of een slaapkamer, is het prettig als de bovenzijde altijd gesloten blijft. Bijvoorbeeld omdat je inkijk van omliggende woningen hebt.

Soms kan het juist mooier zijn als je naar buiten kunt blijven kijken en je de bovenzijde open kunt schuiven. Bijvoorbeeld als je de tuin wilt blijven zien.

Het beste advies

De specialist ziet dagelijks ontzettend veel woningen. Hij of zij  kent de mogelijkheden van de leverancier. Het beste advies is dan ook eigenlijk: maak foto’s van je interieur en van waar het raam op uitkijkt. Ga daarmee naar de expert en laat je verrassen door het advies. Kun jij alvast nadenken over je volgende danspassen met de gordijnen dicht!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207