Thuis een gamekamer maken

Een gokje wagen doen we allemaal wel eens. Vroeger was het onschuldig en leerden we niet voor een proefwerk in de hoop dat er toch een voldoende gehaald zou worden. Op latere leeftijd ben je misschien wel eens uit een vliegtuig gesprongen met een parachute of van een brug afgesprongen met een touw om je enkels. Een ware adrenalinekick. Iets minder gevaarlijk is het om een gokje te wagen in een casino. Dat kan net zo goed voor de nodige spanning zorgen. Wat je ook gaat doen, voor alles geldt: blijf goed nadenken!

Een wedje leggen

In de paardensport is het heel normaal om geld in te zetten op het paard waarvan jij denkt dat het snelste is en de race gaat winnen. Ook bij boksen kun je inzetten op degene die in jouw ogen de kampioen is. En wat denk je van de vele gokhallen waarbij je door het inwerpen van een muntje drie dezelfde vormen op een rijtje moet zien te krijgen. Laat de kassa maar rinkelen. Er zijn zo ontelbaar veel manieren waarbij mensen proberen om hun fortuin te vergroten. Tegenwoordig vindt er een verschuiving plaats naar het online gokken. Het is een meer anonieme manier van gokken, waarbij het om veel geld kan gaan. Spreek daarom van tevoren een maximum bedrag af dat je uit wilt geven. Als je daar over nagedacht hebt, is de kans veel kleiner dat je meer uit zult geven dan je bedoeling was.

Een gamekamer of mancave

Een echt passende term is er naar mijn idee niet echt. Een gamekamer hoeft namelijk helemaal geen kamer te zijn waarbij je alleen maar online aan het gamen bent. Je kunt er bijvoorbeeld ook prima een tafeltennistafel in kwijt of een dartbord. Een mancave is een omschrijving die wellicht beter past, omdat dit een wat meer algemene term is voor een kamer die naar je zin is ingericht en waar je plek hebt voor je hobby’s. Het woordje ‘man’ in ‘mancave’, sluit echter de vrouwen buiten. Die term is het dus ook niet helemaal. Daarom spreken we het in dit artikel toch maar over de gamekamer.

Een gamekamer maken in je huis maken

Stel, je bent een groot fan van online blackjack spelen. Je hebt met jezelf een maximum bedrag afgesproken waarmee je gaat spelen en je hebt zelfs een timer aangezet zodat je stopt met spelen als de wekker gaat. Je bent lekker geïnstalleerd op je favoriete stoel en hebt wat te drinken klaargezet met een lekkere snack ernaast. Jouw spelavontuur kan beginnen.

televisie aan de muur

Heb je er een beeld bij? Hoe ziet jouw kamer er dan uit? Uiteraard heb je een bureau voor je met daarop een beeldscherm en jij zit op een stoel. En verder?  Hieronder geven we je tips voor als een gamekamer maken op jouw wensenlijstje staat en je er echt een fijne ruimte van wilt maken.

Denk aan het licht

In landen zoals Noorwegen is er gedurende een gedeelte van het jaar geen dag- en nachtritme mogelijk omdat de zon niet opkomt of niet ondergaat. Het verslavingscijfer is daar beduidend hoger dan in landen met een normaal ritme. Hieruit blijkt dat een gezond dag- en nachtritme van groot belang is. Het advies is dan ook om de hoeveelheid licht af te stemmen op het tijdstip dat je aan het gamen bent. Sluit jezelf niet van de buitenwereld af als je overdag aan het spelen bent, maar hou de gordijnen open. Hou er met het plaatsen van het bureau wel rekening mee dat je geen last krijgt van hinderlijke lichtinval doordat de zon op je scherm schijnt. Ook kun je door het gebruik van led verlichting een natuurlijke lichtinval nabootsen en de kleuren van de lampen met de app afstemmen op je wensen.

Zit comfortabel

Comfortabel zitten, heeft met een aantal dingen te maken. Allereerst met je stoel. Een stevige ondersteuning van de rug is tijdens het zitten heel belangrijk. Zo voorkom je klachten en hou je een goede houding. Ook de hoogte van het bureau is van belang. Een te laag bureau zorgt ervoor dat je voorover gebogen gaat zitten waardoor de ruggengraat een voortdurende kromme beweging maakt. Een te hoog bureau zorgt ervoor dat je je schouders op gaat trekken en je problemen in de nek en schouders kunt krijgen. Kies dus voor een in hoogte verstelbaar bureau. Tot slot is ook de stand van het beeldscherm van invloed op je houding. Op internet kun je veel informatie vinden over wat de meest ideale houding is tijdens het computeren.

De internet verbinding

Als laatste, maar niet als minst belangrijke, is de internetverbinding. Een betrouwbare verbinding is cruciaal als het gaat om fijn internetten. Vergeet niet dat de online wereld misschien een leuke wereld is om je even in onder te dompelen. Maar de echte wereld, die ligt buiten!

Net binnen:

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207