Op deze manier richt je jouw magazijn zo effectief mogelijk in.

Heb je een magazijn waar je uit bent gegroeid en ben je toe aan een grotere ruimte? Dan moet deze ruimte natuurlijk opnieuw worden ingericht. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, zodat jouw werknemers zo effectief mogelijk kunnen werken. Ben je benieuwd hoe je het beste jouw nieuwe magazijn kunt indelen? Lees dan verder en kom erachter!

Verschillende stellingen

De producten die je verkoopt, moeten natuurlijk opgeslagen worden in het magazijn. Met de juiste stellingen kun je zo veel mogelijk producten opbergen. Om de juiste stellingen te vinden, moet je eerst bedenken welke producten je wilt opslaan. Bij ieder product hoort namelijk een bepaalde stelling. Als de producten niet in de stelling passen of de stellingen niet het juiste draagvermogen hebben, kan het gevaarlijk worden voor de werknemers. Er bestaat dan de kans dat de producten uit de stellingen vallen.

De routes

Als je de juiste stellingen hebt uitgezocht, is het tijd om de routes te bepalen. Worden de orders met machines gepikt of gebeurt dit handmatig? Als er machines door de gangpaden moeten, zullen de stellingen verder van elkaar af worden gezet. Op deze manier kunnen de machines gemakkelijker door de gangpaden heen. Denk ook na over de looproutes die de medewerkers af moeten leggen. Kies ervoor om de meest verkochte producten niet achterin het magazijn te leggen, maar juist dicht bij de inpaktafels.

Bekijk de mogelijkheden

Met deze tips kun je jouw magazijn zo effectief mogelijk inrichten. Om te beginnen kun je dus het beste de stellingen uitzoeken. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Stellingstunt en ontdek het aanbod aan nieuwe en Stellingstunt gebruikte magazijnstellingen. De gebruikte stellingen zijn ideaal als je een klein budget hebt.

Lees ook een interessant artikel over duurzaam verbouwen

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99