Hybride werken als zelfstandige, zo doe je dat!

Het nieuwe werken, we horen er veel over. In veel gevallen geldt dit voor werknemers bij grote bedrijven en mensen die werken bij de Rijksoverheid. Het nieuwe werken houdt vaak in dat er onder andere gebruik wordt gemaakt van hybride werkplekken. Werknemers werken een paar dagen op kantoor en de rest van de tijd thuis. Maar als zelfstandig ondernemer is dit anders. Vaak werk je  in de startende fase dan fulltime vanuit huis. Toch zijn er andere mogelijkheden te bedenken, en dít hoeft niet altijd fulltime te zijn. Wij leggen uit!

Creëer je plek

Een kantoorruimte huren is een alternatief, en zeker aan te raden wanneer je begint met ondernemen. Je hoeft dit tegenwoordig niet meteen in de vorm van een fulltime bedrijfsruimte te doen, er zijn namelijk veel andere opties. Zo kun je een flexplek of aparte bedrijfsunit in een groter pand huren. Het fijne aan zo’n situatie is dat je een vast tarief per maand betaalt en je in één keer klaar bent. Geen gedoe met het betalen van vaste lasten en het zoeken van een goede koffieautomaat, deze diensten zijn vaak al inbegrepen. Kortom, kwestie van laptopje openslaan en starten maar.

Tegenvallende cijfers?

Valt de omzet in eerste instantie een beetje tegen? Dan is tegenwoordig het fijne aan kantoorruimte huren dat dit zeer flexibel is. Geen langlopende huurcontracten maar gewoon opzeggen wanneer jij wilt. Maar natuurlijk gaan wij liever van de andere kant uit; Je bedrijf is een doorslaand succes en je hebt meer ruimte nodig! Ook in dat geval is flexibele ruimte een aanrader. Je kunt eenvoudig je pakket of ruimte uitbreiden naar meer vierkante meters. Ook het hebben van een eigen vergader- of overlegruimte is dan mogelijk. Ook in lastigere gebieden zijn er talloze opties, het is goed om scherp het aanbod in de gaten te houden. Doordat de markt zo flexibel is, zul je zien dat het verloop snel is. Maar ook kantoorruimte in Amsterdam huren is dan gewoon mogelijk.

thuiskantoor

Kortom, hybride werken is tegenwoordig echt niet meer alleen iets voor werknemers. Ook zelfstandigen kunnen hier vandaag nog op laagdrempelige manier mee beginnen. Het is mooi om te zien dat de markt op het gebied van bedrijfspanden en de verhuur hiervan, hier zo efficiënt op inspeelt. En onderschat het neveneffect voor je bedrijf niet, bij de keuze om niet alleen maar vanuit huis te werken. Het maakt een véel professionelere indruk bij klanten wanneer jij werkt vanuit een representatief kantoor. En daarnaast kom je met een gedeelde kantoorruimte je ook met andere inspirerende ondernemers in aanraking. Onbewust ben je bij iedere kop koffie die je haalt dus ook nog eens aan het netwerken. Smaakt die koffie nog lekkerder ‘s ochtends!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 40