Huis verkoopklaar maken; Een appeltaart in de oven is niet genoeg!

Ook in tijden van een oververhitte huizenmarkt waarbij woningen als zoete broodjes over de zogenaamde toonbank vliegen is het nog steeds belangrijk om je huis zorgvuldig verkoopklaar te maken. Dit kan namelijk nét het verschil maken tussen een bod rond de vraagprijs of een interessante overbieding. En dat extra geld; Wie wil dat nou niet?

Bij het verkoop klaar maken van een huis voor bezichtigingen denken mensen vaak aan het opruimen van de tandenborstels en het gazon maaien. Zaken die uiteraard zeer belangrijk zijn, maar er zijn ook nog subtielere invloeden die soms minstens zo’n groot effect hebben. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Daar zit een luchtje aan

Een muffe geur in huis ruik je de eerste keer wanneer je binnenkomt, en soms wanneer je terugkeert na een lange vakantie. Maar over het algemeen ruik je het zelf niet meer wanneer je gewoon in je huis woont. Dit is verraderlijk, want nieuwe bezoekers ruiken dit dus wél. Sommige mensen maskeren dit door middel van het bakken van een appeltaart, wat natuurlijk altijd een goed idee is.

Maar soms is oplossen beter dan maskeren. Zeker wanneer je schimmel in huis hebt is het aan te raden dit grondig aan te pakken. Niet alleen voor de geur, maar ook om te voorkomen dat het in de toekomst alleen maar meer wordt. Kies hierbij altijd de spullen die passen bij de soort schimmel waar jij tegen vecht. Zo heeft zwarte schimmel weer een andere bestrijding nodig dan normale schimmel.

Laat je licht schijnen

verlichting in je slaapkamer

Natuurlijk ruimen we ons huis zorgvuldig op voordat er een bezichtiging is. Maar iets wat onbewust nog een veel grotere rol speelt, is licht! Wanneer een ruimte donker is, schrikt dit mensen direct af. Dit komt ook doordat donkere en schimmige ruimtes, kleiner ogen. Dus naast opruimen is het opentrekken van gordijnen en vitrages een must. Laat deuren bewust openstaan en overweeg om donkere muren een licht tintje verf te geven. Dit alles om ervoor te zorgen dat er voldoende daglicht is en tevens wordt weerkaatst.

Dier van plezier

Nog een laatste tip is om bij een bezichtiging ten allen tijde huisdieren even ergens onder te brengen. Wanneer er een kwispelende hond rondloopt of een krolse kat, geeft dit onrust. Bezoekers zijn niet meer gefocust op hun doel en houden wellicht helemaal niet van dieren. Daarnaast kunnen ze een allergie hebben, en kunnen de dieren een luchtje met zich meedragen (zie de eerste tip!) Al hoe lief  jouw trouwe viervoeter ook is, zorg dat hij even ergens anders wordt geknuffeld.

Kortom, word nooit slordig waar het gaat om de voorbereidingen voor een bezichtiging van jouw woning. Zorg dat zaken netjes, opgeruimd, fris én lekker ruikend voor de dag komen. En dat stukje appeltaart, dat smaakt net wat lekkerder wanneer dat ene hoge bod binnen is!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 39