Met de binnendeur in huis vallen

Je begrijpt het al, in dit blog hebben we het over binnendeuren. Die bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van je interieur. Wist je bijvoorbeeld dat je met het type binnendeur je ruimtes groter en zelfs hoger kunt laten lijken? Hoe dat zit, leg ik je hieronder uit.

 

Met de tijd mee

Vroeger was de kleur groen fantastisch. Helemaal als het gecombineerd werd met oranje. Kun je je dat nog voorstellen? Een groen ligbad en bruinachtige tegeltjes met grote bloemen erop. Het was super hip als je badkamer er zo uitzag. De keuken had ook zo zijn eigen sfeer: eikenhouten kastjes met een profiel erin. Super stevig en solide. En saai. De keuze voor binnendeuren was niet zo heel uitgebreid: je kon kiezen tussen een gewoon paneeldeur of een houten deur met een soortgelijk profiel als dat van de keukenkastjes.

 

In de loop van de tijd is er toch wel het een en ander veranderd in het interieur. Nu is de keuze divers. In plaats van oranje is antraciet al jarenlang favoriet. En wat betreft de binnendeuren is er gelukkig ook meer keuze gekomen. De opkomst van zwarte kozijnen is alweer een poosje aan de gang. Het geeft een chique uitstraling. En in combinatie met glas is het de perfecte deur naar de woonkamer; de lichtinval blijft aanwezig en het oogt ruimtelijk. Ook voor de tuindeuren wordt er vaak voor zwarte kozijnen gekozen. Maar ook de meer gangbare kleur zoals (gebroken) wit blijft een goed idee.binnendeur kozijn zwart - interieur

 

Hoger laten lijken van de ruimte

Er zijn verschillende manieren om je ruimte hoger te laten lijken. Verticale strepen op de wand maken, is daar een voorbeeld van. Een manier om dat te doen is door te kiezen voor banen van behang; 1 strook wel en 1 strook niet. Een andere optie is het plaatsen van deuren die tot aan het plafond reiken. Instant hoogte gegarandeerd. Je ziet dit veel in nieuwbouwwoningen. In bestaande bouw kan dat ook gerealiseerd worden, maar vraagt het wat meer inspanning. Inspanning die de moeite waard is wat mij betreft.

 

Groter laten lijken van de ruimte

Als je beperkte ruimte hebt, is het plaatsen van een schuifdeur, ook wel roldeur genoemd, een mogelijke oplossing. Vroeger zag je dit veel bij staldeuren van boerderijen. Tegenwoordig zie je het regelmatig in woningen terug komen. Het is een slimme manier van ruimtebesparing omdat je door het zijwaarts bewegen van de deur geen ruimte nodig hebt voor de draai. Bovendien geeft het een super stoere en moderne uitstraling. Een andere oplossing is de vouwdeur; een inschuifbaar systeem dat in het kozijn valt.

 

Nog veel meer keuze

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk als het gaat om deuren. De boarddeuren doen het goed in elk interieur. Dan graag wel gecombineerd met een mooi deurbeslag. Maar daar hebben we het vast in een ander blog weer over…..

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 203