Een nieuwe bank kopen? Kijk ook eens naar een Chesterfield!

Hoe ontzettend knap is het dat er ooit iemand deze bank heeft bedacht en het jaren later nog steeds fantastisch in het interieur staat. Ik heb het over Chesterfield banken. Deze bank bestaat sinds de 18e eeuw en is sindsdien niet meer weg te denken uit vele huiskamers. Dus ga jij een nieuwe bank kopen? Denk dan ook eens aan deze klassieker die ook perfect past in een modern interieur.

Hoe ziet een Chesterfield bank eruit?

De kenmerken van Chesterfield banken zijn in een aantal onderdelen op te splitsen:

  • De knopen

Van origine heeft dit type bank knopen op de rugleuning. Hierdoor wordt de bekleding naar de binnenkant van het frame getrokken en blijft de stof uitermate goed op zijn plaats zitten. Bovendien geeft het de klassieke en retro uitstraling die deze bank eigen is. Overigens zijn er ook varianten zonder de knopen op de rug te verkrijgen.

  • De armleuningen

De armleuningen van de Chesterfield bank is rond en gebogen. Het is een heerlijke brede armleuning die goed ondersteuning biedt. Maar ook hiervoor geldt dat er in de loop van de jaren alternatieven zijn bedacht zoals rechte leuningen. Zonder te kort te doen aan het comfort of de vintage look trouwens.

  • De bekleding

Een chesterfield bank was vroeger altijd bekleed met leer. Niet iedereen ervaart dit echter als prettig en vindt leer vooral plakkerig en koud. Tegenwoordig kun je daarom de bank ook laten bekleden met prachtige stof in diverse kleuren. Aan de uitstraling doet het in elk geval niets af. Als je een nieuwe bank gaat kopen, kun je dus echt een bank helemaal naar je eigen wens laten maken.

Een nieuwe bank kopen: de afmeting bepalen

chesterfield bank

Een bank heeft een veelzijdige functie: een dutje doen, een beetje voor de tv hangen, lekker een boekje lezen of gezellig met visite een kopje koffie drinken. Kies een bank die aansluit bij jouw wensen en bepaal van te voren met hoeveel personen je wilt kunnen zitten. De zitting van een chesterfield is vaak verdeeld door middel van 2 of 3 kussens. Dat betekent dat als je met meer personen op de bank zit, er dus iemand op de naad zit. Check zelf even of je daar last van hebt. Je kunt namelijk ook kiezen voor een doorlopende zitting. Er is zelfs een mogelijkheid voor het kopen van een hoekbank! Dat hadden ze in de 18e eeuw nog niet.  

Nog meer Chesterfield

Als je de smaak te pakken hebt en je nog meer meubels in dezelfde stijl wilt kopen, kijk dan eens naar onderstaand overzicht. Want wat denk je van:

  • Fauteuils
  • Relax Fauteuils
  • Eetkamerstoelen
  • Bureaustoelen
  • Voetenbankjes
  • Barstoelen

Ik denk niet dat Philip Dormer Stanhope, de Engelse schrijver, staatsman en graaf van Chesterfield, ooit gedacht heeft dat al deze meubels naar aanleiding van zijn ontwerp ontwikkeld zouden worden! Wij zijn er blij mee.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204