Wat een hypotheekadviseur voor jou kan betekenen

Het aanvragen en krijgen van een hypotheek kan soms veel stress en gedoe leveren. Welke documenten moet je aanleveren, waar moet je allemaal opletten als je de voorwaardes van een hypotheek ziet en welke mensen kunnen je hier eigenlijk allemaal bij helpen? Dat gaan we je uitleggen in deze blog. 

Hypotheek 

De meeste mensen vragen een hypotheek aan als ze hun huis gaan verkopen. Hierbij is het goed om te weten dat je niet meer dan de waarde van je huis kan lenen bij de bank. Een hypotheek kan je aanvragen bij een willekeurige bank en hoef je dus niet perse te doen bij de bank waar je een rekening hebt. De bank moet inzichten krijgen in jouw geldzaken en eventuele schulden. Hiervoor moet je verschillende documenten gaan aanleveren zoals je jaarsalaris, drie jaaropgaven en inzicht geven in je spaarrekening. Dit kan voor sommige mensen als best stressvol ervaart worden en hiervoor kan je een hypotheekadviseur in de arm nemen. Een hypotheekadviseur wordt de onderhandelaar tussen jou en de bank. Een hypotheekadviseur zorgt ervoor dat je de best haalbare hypotheek afsluit wat zowel aansluit bij jouw wensen als wat haalbaar voor jou is. 

hypotheek oversluiten

Advies

Hypotheekadviseurs zijn adviseurs die verstand hebben van de gang van zaken rondom hypotheken. En al jouw vragen kunnen beantwoorden wanneer er onduidelijkheden zijn. Ook zijn adviseurs op de hoogte van eventuele nieuwe wetgevingen en vernieuwde regels omtrent het aanvragen van een hypotheek. Eerst wordt er meestal een gratis adviesgesprek aangevraagd en kunnen er zaken worden besproken. In dit gesprek kan gekeken worden of er een klik is tussen beide partijen. Je geeft tenslotte wel inzicht in jouw geldzaken en daar hoort natuurlijk wel een vertrouwen te zijn. Ook moet je er rekening mee houden dat er een prijskaartje aan het advies zit. De prijs hiervan verschilt per adviseur. Een adviseur regelt twee dingen voor je. Het vergelijkt alle hypotheekverstrekker, kijkt naar de beste hypotheek voor jou, onderhandeld tussen beide partijen. En zorgt ervoor dat je een hypotheek oversluiten kan die goed bij jou en je geldzaken past. 

Het aanvragen van een hypotheek kan veel stress en zorgen met zich meebrengen. Om dit te verminderen kan er een hypotheekadviseur in de arm worden genomen. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal documenten aan te leveren. De adviseur vergelijkt welke hypotheek het beste bij jou past en onderhandeld met de hypotheekverstrekker hierover. 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 115