Creatieve tips om je huis sneller te verkopen

Er zijn veel manieren om een huis te verkopen. Je kunt de hulp van een makelaar inschakelen, maar er zijn ook methodes om het (grotendeels) zelf te doen. Er staan al veel handige tips en tricks op deze website. In dit artikel voegen we nog een aantal originele en creatieve tips toe aan het rijtje. Hiermee gaat het je zeker lukken om de woning snel te verkopen! Van het delen van make-over foto’s tot het laten drukken van je eigen flyers. Met welk idee ga jij binnenkort aan de slag?

Tip 1. Schrijf een originele aanbiedingstekst

Wanneer je de woning online promoot, mag een goede aanbiedingstekst niet ontbreken. Het is natuurlijk prima om de belangrijkste kenmerken van het huis op te sommen. Maar nóg beter is om er een pakkend verhaal van te maken. Schets een bepaalde sfeer, neem de lezer mee en prikkel de verbeelding. Zorg ervoor dat ze zichzelf al met een kopje koffie zien zitten in de woonkamer of met een speciaalbiertje in de achtertuin terwijl ze genieten van een prachtig uitzicht.

Tip 2. Laat je eigen flyers afdrukken

Wil je de woning vooral lokaal promoten? Laat dan een stapel mooie flyers drukken. Deze kun je meegeven aan vrienden en familie, in de brievenbus doen of uitdelen in je favoriete café. Hiermee bereik je toch weer een andere doelgroep.

Tip 3. Vervang persoonlijke foto’s voor kunst

huis sneller verkopen

Als er een bezichtiging of fotosessie op de planning staat, is het goed om de persoonlijke spullen even op te bergen. Haal de familiefoto’s van de muur en hang er een vervangend kunstwerk voor terug. Hiermee behoud je een knusse en huiselijke sfeer.

Tip 4. Deel before & after foto’s

Before & after foto’s van verbouwingen (en zelfs van een kleine make-over) zijn een grote hit op social media. Het is een originele manier om jouw woning op de markt te zetten.

Tip 5. Maak een digitale rondleiding

Videobeelden zeggen nog meer dan foto’s. Het is daarom de moeite waard om een rondleiding te filmen. Maak niet alleen mooie sfeerbeelden vanuit voordelige hoeken, maar laat de woning ook zien op ooghoogte en geef toelichting bij de tour. Hierdoor krijgt de potentiële koper het gevoel alsof ze echt door het huis lopen.

Tip 6. Bak een verse appeltaart

De laatste tip is misschien wel creatief en ouderwets tegelijk. Toch is het de moeite waard om eens te proberen. Bak vlak voor een bezichtiging een verse appeltaart zodat het huis heerlijk ruikt. Dat is direct een goede binnenkomer!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101