5 doe-het-zelf klusjes in huis

Met deze 5 doe-het-zelf klusjes kan je jouw twee rechter handen weer aan het werk zetten

Soms heb je dat gevoel: je wilt iets nuttigs doen, maar je weet niet wat. De vaatwasser uitruimen is nou niet precies de activiteit waar je naar op zoek bent, je wilt iets doen waar je langer iets aan hebt. In deze korte blog vertel ik je 5 leuke doe-het-zelf klusjes die je in je huis kan doen!

Isoleren

De makkelijkste doe-het-zelf tip die ik je kan geven: je kruipruimte zelf isoleren! Heb je een zaterdagmiddag over om binnen 2 uren je huis te beschermen tegen vocht, koeler te houden in de zomer en warmer in de winter? Vul dan de kruipruimte van je huis met isolatiechips. Deze chips zorgen ervoor dat de onderkant van je huis beter geïsoleerd is tegen warmte en koud van onderaf! Dit is een perfect klusje, omdat het snel gedaan is en je hebt er voor altijd voordeel van!

Lees ook: De beste aanhangernetten voor jouw klus

Kozijnen verven

Helaas is een geïsoleerde kruipruimte niet iets dat je dagelijks ziet en trots op kunt zijn, het zit onder de vloer. Wil je toch liever iets dat je wél ziet? Pak dan je oude kleren uit de kast en verf je kozijnen! Kozijnen verven is iets meer werk dan zelf je kruipruimte isoleren, maar je krijgt er veel voor terug. Een nieuwe kleur kozijnen kan je huis helemaal omtoveren!

Wees de winter voor

Nu is hét moment om je verwarming grondig te checken. Waarschijnlijk heeft hij hard zijn best mogen doen om je huis warm te houden afgelopen winter, daarom is het verstandig om nu alles na te lopen of het nog naar behoren werkt. Je kan dit heel makkelijk zelf even checken, hier hoef je geen handige Harrie voor te zijn!

Installeer een slimme thermostaat

slimme thermostaat

Nadat je jouw Cv-ketel grondig hebt gecheckt, is nu ook het moment om zelf een slimme thermostaat te installeren! Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat de tempratuur in je huis automatisch geregeld wordt. Zo kan jij aangeven dat de kachel uit moet wanneer je vertrekt naar je werk, en het weer lekker warm is wanneer je thuis komt. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig je huis verwarmd, waardoor je enorm bespaart op je energiekosten!

Ding dong!

Als je toch bezig bent met het modern maken van je huis, installeer dan ook direct een slimme deurbel! Met een slimme deurbel zie je direct op je telefoon wie er aanbelt, of je nu thuis bent of niet. Is het de bezorger met je nieuwe jeans? Vertel hem via de deurbel dat je niet thuis bent en het pakketje bij de buren bezorgd kan worden! Daarnaast geeft het een veilig gevoel dat je makkelijk kan zien wie er aanbelt.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99