Tips over lagere kosten van een traplift

Lang zelfstandig wonen is een wens die op de verlanglijst van veel ouderen staat. En terecht! In dit blog gaan we daarom in op de traplift: de ultieme redder in nood als het gaat om langer thuis te blijven wonen.

Verhuizen naar een appartement

Je kent ze vast wel: de verhalen van mensen die op een zekere leeftijd verhuizen naar een appartement. Afscheid moeten nemen van een woning waar veel herinneringen zijn gemaakt, is niet gemakkelijk. Maar al te vaak is het een huis waar lief en leed gedeeld is, waar kinderen zijn geboren en opgegroeid en misschien zelfs waar geliefden zijn overleden. Veelal wordt er een kleiner appartement betrokken en moeten veel spullen worden achtergelaten. Het aanschaffen van een traplift kan het verhuizen naar een kleinere woning voorkomen. Hiermee wordt namelijk de afstand tussen de verdiepingen gemakkelijk overbrugd. Er is een traplift voor elk type trap; trappen met en zonder bocht, een brede trap, maar ook een traplift voor een smalle trap.

Wat zijn de kosten van een traplift?

Ook de overheid is er voorstander van dat ouderen langer thuis blijven wonen. Er is daarom een budget beschikbaar via de WMO. Deze afkorting staat voor de Wet Maatschappelijk Ondersteuning en voorziet in hulp en ondersteuning op het gebied van zelfstandig wonen. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor de aanschaf van een traplift WMO, voor een maaltijdservice of voor voorzieningen in de badkamer. De gemeente helpt u graag verder en zal u informeren over de financiële mogelijkheden.

Tweedehands traplift

Traplift

De kosten van een traplift kunnen nogal oplopen. Het loont dan ook de moeite om een tweedehands traplift aan te schaffen.

  • De trapliften zijn vaak maar een korte periode gebruikt. Dat is soms een aantal jaar, maar het kan ook gaan om een aantal maanden.
  • In tegenstelling tot bijvoorbeeld een scootmobiel, worden trapliften niet intensief gebruikt. Simpel gezegd: de lift zit aan een vaste rail en iemand gaat op het stoeltje zitten. Er kan dus niet veel aan kapot gaan.
  • Hergebruik is beter voor het milieu. Een niet onbelangrijk aspect nietwaar?
  • Tweedehands trapliften worden grond nagekeken en schoongemaakt voordat ze worden afgeleverd en gemonteerd. U heeft dus voor een lagere prijs een uitstekend model in huis.

Schroom voor het gebruik van een traplift

Als u schroom of angst heeft voor het gebruik van een traplift, adviseer ik u om het gewoon eens uit te proberen. Angst hoeft u zeker niet te hebben omdat de lift stevig bevestigt wordt en de stoel een gordel heeft. Schroom of schaamte is alleen maar een gedachte over wat een ander er misschien van zal vinden. Een gedachte die u bovendien niet verder helpt.

Nu u weet wat de mogelijkheden zijn en dat de kosten van een traplift meevallen, wens ik u nog veel woonplezier in uw eigen huis!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207