Met deze tips creëer je de ideale zithoek voor iedere gelegenheid

Een avondje onderuit gezakt op de bank, of een afzakkertje doen na een gezellig diner bij jou thuis. Van de zithoek in de woonkamer wordt vaak gebruik gemaakt. Maar hoe richt je het in zodat de ruimte zich ook leent voor iedere gelegenheid? Met deze tips creëer je jouw ideale zithoek.

Zorg voor voldoende zitgelegenheid

Een bank is vaak maar groot genoeg voor twee, maximaal drie personen. Prima voor een avondje samen, maar minder praktisch als je visite over de vloer krijgt. Zorg daarom dat je voldoende zitgelegenheid creëert. Je kan denken aan een leuke comfortabele fauteuil, of twee subtiele stoelen tegenover de bank. Indien je een hoekbank hebt of een wat groter tv meubel en er dus niet zoveel ruimte over is, zou je ook een poef of een krukje kunnen neerzetten. Het makkelijke daarvan is dat je ze weer kan wegzetten als ze even niet nodig zijn. Als je een twee-of driezitsbank hebt, kun je er ook voor kiezen om er een hocker aan toe te voegen, in hetzelfde design als de bank. Handig voor als er meerdere mensen zij die willen zitten, maar ook echt heel comfortabel als je gewoon alleen of met z’n tweeën bent.

Kies zorgvuldig de plek van de tv uit

Waar je je tv positioneert kan heel bepalend zijn voor de rest van je zithoek. Vaak zet of hang je de tv tegen een muur aan en staan de meubels daar weer voor. Als je je zithoek graag aan de tegenoverliggende muur wilt plaatsen, houd dan rekening met de afstand. Het is natuurlijk niet handig als je meubels 5 meter van de tv afstaan. Je zou er dan voor kunnen kiezen om de bank, salontafel en eventueel fauteuil of stoelen meer naar het midden te verplaatsen, en achter de bank bijvoorbeeld te werken met een sidetable. Zo creëer je een intieme sfeer.

cinewall - woonkamer

Investeer in een mooi tv meubel

Je tv meubel hoeft niet alleen essentieel en dienend te zijn voor de tv, het mag er ook echt mooi uit zien. Kies je ervoor om je tv op het meubel te zetten of hangt je tv aan de muur? In beide gevallen maakt een mooie blikvanger de ruimte echt af. Een hangend tv meubel is zo’n voorbeeld. Subtiel, stijlvol en je kan overal makkelijk bij als je aan het stofzuigen bent. Heel handig!

Ga voor een comfortabel vloerkleed

Het ligt natuurlijk volledig aan jouw wensen, maar het hebben van een vloerkleed kan veel toevoegen aan de ideale zithoek. Niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor het comfort. Vind je het bijvoorbeeld gezellig om met z’n alle een film te kijken en zit de helft op banken en stoelen, en de andere helft op de grond? Superfijn als je dan een lekkere zachte ondergrond hebt. En natuurlijk ook heel prettig als je zelf op je blote voeten van de bank komt en dan op een lekker kleed terecht komt. Dat worden hoe dan ook gezellige én comfortabele avonden!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101