Het hele jaar door genieten van jouw tuin; zo doe je dat!

De meeste mensen denken dat hun tuin alleen in de lente en zomermaanden floreert en wachten vervolgens weer een half jaar totdat ze er weer van kunnen genieten. Omdat de bloeiperiode van veel bomen, struiken en bloemen in de warme maanden gebeurt, denkt men vaak dat ze de andere twee seizoenen hierop moeten wachten. Niets is minder waar, want je kunt prima het hele jaar door van je tuin genieten. We geven je graag wat suggesties hoe je dit het beste kunt doen.

Een fijne zitplek

Of je nu graag in de zomer of in de winter geniet van je tuin, dit kun je op elk moment het beste doen met een comfortabele zitplek. Uiteraard kun je kiezen voor een van de vele fijne lounge sets, maar je kunt ook voor een fijn tuinbankje kiezen of een gezellige eettafel. Lig je bijvoorbeeld graag te loungen met een tijdschrift of drink je liever koffie terwijl je een boek leest? Pas hierop de keuze aan van wat voor soort zitplek je creëert.

Een stevige overkapping

Natuurlijk kun je in de zomer heerlijk genieten van de zon en heb je wellicht alleen een parasol nodig, maar in de winter is het wel fijn als je een overkapping hebt. Niet alleen wanneer het regent kun je dan heerlijk in de tuin zitten, maar ook kun je hier de warmte een beetje vasthouden. Zet er een gezellige heater neer en wat fleecedekens en je bent helemaal klaar! Tegelijkertijd kan een overkapping in de zomer jouw tuin ook van een fijne schaduwplek voorzien, waar je even aan de warmte kunt ontsnappen. Ontzettend multifunctioneel dus en ook nog eens heel erg knus en gezellig.

wintertuin

Winterharde planten

Een dorre tuin; daar zit niemand op te wachten! Tijdens de herfst en wintermaanden is het niet de bedoeling dat je ook maar tegen een dode en grijze tuin aan zit te kijken. Hierdoor word je winterdip waarschijnlijk alleen maar versterkt. Dit kan ook anders! Probeer winterharde bomen en planten in je tuin te planten die elk seizoen iets moois te bieden hebben. Zo zijn er genoeg planten die bloemen bevatten in de lente, lekker groen zijn in de zomer en in de herfst en winter een warme tint aannemen. Zo word je elk seizoen getrakteerd op iets nieuws en blijft je tuin je steeds verrassen!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101