4x tips voor het uitzoeken van een nieuwe tuinset!

Wil jij deze zomer ook lekker kunnen eten in je tuin? Of wil je graag vrienden en familie uitnodigen en lekker in de tuin kunnen zitten? Dan is een mooie tuinset natuurlijk ideaal om te hebben. In de zomer kun je urenlang dineren en gezellig zitten bij je tuinset. Maar hoe vind je nou een geschikt set voor bij jou in de tuin? Hieronder staan een aantal tips waardoor het een stuk makkelijker wordt om de perfecte tuinset voor jouw tuin uit te zoeken! Je kunt voor inspiratie ook alvast zoeken naar een Van der Garde tuinset.

Bepaal hoeveel stoelen je nodig hebt

Het is natuurlijk belangrijk om te bedenken hoeveel plekken jouw tuinset nodig heeft. Wil je graag een set voor 4 personen, 6 personen of zelfs meer personen? Dit hangt af van uit hoeveel mensen jouw gezin bestaat en of je graag veel mensen wilt uitnodigen bij jou thuis! Meet ook voor de zekerheid de plek op waar jij de tuinset neer wilt zetten voordat je op zoek gaat naar een nieuwe set. Zo weet je precies of er genoeg plek is voor de tuinset die jij graag wilt!

Bekijk verschillende materialen voor je tuinset

tuin inrichten

Een andere belangrijke overweging is het soort materiaal. Tuinsets kunnen gemaakt worden van veel verschillende materialen. Hout, metaal, kunststof of gecoat metaal, alles is mogelijk! Ga je voor een natuurlijke houten look of wil je juist een makkelijk afneembaar gecoate metalen tuinset? Dit zijn allemaal dingen om over na te denken. Verder kun je bij tafels kiezen uit een ronde tafel of een rechthoekige tafel. De materialen van de stoelen lopen ook erg uiteen. Het is daarom handig om verschillende materialen uit te proberen voordat je een tuinset aanschaft.

Bedenk welke soort stoelen lekker zitten

Ook het soort stoelen kan erg verschillen. Je wilt natuurlijk wel een stoel kiezen waarop je lekker kan zitten. Sommige stoelen zijn ook verstelbaar, wat veel mensen fijn vinden! Zo kun je ook languit liggen en van het zonnetje genieten na het eten. Sommige tuinsets hebben banken als zitplaatsen, dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je kinderen hebt. Je merkt het al, er is voor ieder wel wat wils!

Douglas hout in je tuin

Neem een kijkje bij een tuinmeubel winkel!

Om echt goed te kunnen bepalen wat voor set het beste bij jou en je tuin past, is het verstandig om een tuinmeubelwinkel te bezoeken. Zo kun je verschillende tuinsets bekijken en uitproberen. Uiteindelijk ga je natuurlijk voor de tuinset die het beste bij jou past!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103