Wat voor behang voor in het huis

Als het tijd is om het huis een opknapbeurt te geven aan de binnenkant, of dat het gewoon tijd is voor iets anders op de muur. Dan zijn er meerdere mogelijkheden om de muur een nieuwe uitstraling te geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de muur te schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om de muur te behangen. In deze blog gaan we voornamelijk in op het behangen van de muur, welke mogelijkheden er zijn. 

Normaal behang 

babykamer behang

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een standaard behang op de muur te plakken. Dit behang is er te krijgen in vele verschillende kleuren, waardoor het goed bij de rest van het interieur te matchen is. Daarnaast hoef je de muur niet te schilderen wanneer je ervoor kiest om te behangen. Normaal behang wordt ook aangeboden met patronen erop of een bepaalde textuur, hierdoor kun je makkelijker je muur aankleden dan wanneer je gaat verven. 

Fotobehang 

Je hebt ook naast normaal behang fotobehang, fotobehang is letterlijk behang met een foto erop. Met fotobehang kun je een ruimte in het huis een stuk levendiger maken. Er zijn namelijk vele verschillende foto’s waaruit je kun kiezen, van natuurlandschap tot bekende schilderijen. Dit zorgt ervoor dat er fotobehang voor elke woonruimte is die goed binnen deze ruimte past. Het plaatsen van fotobehang is wel moeilijker dan het plaatsen van normaal behang, aangezien je ervoor moet zorgen dat de stroken behang precies goed naast elkaar komen te hangen.    

Mogelijkheden die fotobehang biedt 

Fotobehang biedt meerdere mogelijkheden als het gaat om het behang zelf. Naast dat er voor elke ruimte wel een geschikt fotobehang is, kun je zelfs een eigen foto op fotobehang laten zetten. Zo ben je er zeker van dat je de gepaste foto op het behang hebt staan. En om ervoor te zorgen dat het behang ook nog in de juiste maat is, kun je deze ook gemakkelijk op maat laten maken. Fotobehang is meestal rechthoekig behang wat een hele muur bedekt of een deel van de muur.


Maar wanneer je geen rechthoekige foto op de muur wil hebben, kun je zelfs voor rond fotobehang kiezen van bijvoorbeeld fotobehang.com. Ook bij deze behang cirkels heb je weer vele keuzes uit verschillende foto’s, zo kun je bij behang cirkels er ook weer voor kiezen om een eigen foto te gebruiken. En zo kun je ook weer zelf bepalen of je een grote of een kleine cirkel op de muur wilt hebben. 

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60