Wat kost een PVC-vloer?

Als je van plan bent om een nieuwe vloer aan te schaffen, dan is een PVC-vloer een uitstekende keuze. Dit type vloer is kwalitatief sterk, heeft een natuurgetrouwe look en heeft maar weinig onderhoud nodig. Ben je benieuwd wat een PVC-vloer precies kost? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik, de uitvoering, het merk, de manier van leggen, et cetera. In dit artikel zetten we het allemaal voor je op een rijtje.

Goedkoper dan laminaat, duurder dan hout

Voor een goede prijsindicatie is het belangrijk om te weten wat een PVC-vloer kost ten opzichte van andere vloersoorten. Over het algemeen is PVC duurder dan laminaat. Dit zie je echter ook terug in de kwaliteit, die hoger is dan bij laminaat. Ten opzichte van massief houten vloeren is PVC juist weer wat goedkoper.

Hoe intensiever het gebruik, hoe duurder de vloer

Zoals gezegd hangt de prijs van een PVC-vloer af van verschillende factoren. De eerste is hoe je de vloer wilt gebruiken. Heb je een vloer die intensief wordt gebruikt, dan zal je moeten kiezen voor een wat duurdere vloer die goed beschermd is tegen slijtage en beschadigingen. Ben je op zoek naar een vloer voor in je slaapkamer, dan kun je beter voor een wat goedkopere vloer kiezen, aangezien hij in deze ruimte niet zo intensief zal worden gebruikt.

Uitstraling van de vloer

nieuwe vloer in je huis

PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitstralingen. Logischerwijs is de prijs ook deels afhankelijk van hoe je vloer eruitziet. Bepaalde kleuren en patronen zijn simpelweg wat exclusiever dan anderen. Zo beginnen de prijzen van PVC-vloeren met het populaire visgraatmotief wat hoger dan die van reguliere modellen. Bij een Hongaarse Punt structuur is dit nog meer het geval. Ben je dus op zoek naar een goedkope PVC-vloer, dan is het slim om te kiezen voor een zo basic mogelijke uitstraling.

Klik of plak PVC

Een belangrijke keuze die je moet maken als je een PVC-vloer koopt is of je kiest voor klik PVC of plak PVC. Bij eerstgenoemde wordt de vloer zwevend gelegd. Klikvloeren zijn uitgerust met een handig kliksysteem, waardoor het leggen eenvoudig is. Een plak PVC-vloer plak je daarentegen rechtstreeks op de ondervloer. Dit is een wat lastigere klus. Over het algemeen geldt dat klik PVC duurder is dan plak PVC.

Je betaalt voor het merk

Net als bij heel veel andere producten is de prijs van een PVC-vloer ook afhankelijk van het merk. Sommige merken bieden bijvoorbeeld een hogere kwaliteit aan, en hoe exclusiever het merk, hoe meer je betaalt. Als je graag goedkoop uit wilt zijn, dan kun je kiezen voor vloeren van budgetmerken zoals Luxury Living en Budget Line. Aan de andere kant van het spectrum heb je merken als Aspecta en COREtec. Uitstekende vloeren, maar je betaalt er wel wat meer voor.

Zelf leggen of niet?

Tot slot is de prijs van een nieuwe PVC-vloer ook nog afhankelijk van of je hem zelf gaat leggen of niet. Als je zelf een echte klusser bent en de vloer zelf kunt leggen, ben je uiteraard goedkoper uit.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101