Plakfolie een van de beste uitvindingen ooit…

Plakfolie voor op de ramen is misschien wel een van de beste uitvindingen ooit. Naast de memoblaadjes die blijven plakken natuurlijk. Want zeg nou zelf: wie heeft er geen raam dat is voorzien van raamfolie?

Plakfolie plakken is hartstikke hip

Wie nog de indruk heeft dat raamfolie truttig is, heeft het mis. De ontwikkelingen zijn ook op dit gebied doorgegaan en ja, zelfs raamfolie is onderhevig aan mode. Dat betekent dat er heel wat verschillende motieven en prints te verkrijgen zijn. Je moet er alleen even naar op zoek. Bij plakfoliewebshop.nl bijvoorbeeld. Plakfolie kent overigens nog veel meer toepassingen dan alleen het plakken op een raam. Op een gemakkelijke manier kun je de uitstraling van je keuken, trap of muur veranderen. En als je het weer beu bent, haal je het er zonder al te veel moeite weer af.

Toepassingen plakfolie

Laten we eens kijken of we een flinke rij kunnen maken met verschillende manieren om de folie te gebruiken. Wedden dat er een paar ideeën tussen zitten waar je nog nooit aan gedacht hebt?

  • Het beplakken van de trap. Let op: het gaat om de stootborden, niet om de treden zelf. Maar hoe ontzettend leuk is het als je de trap oploopt en je waant je heel even in een bos, op een eiland of in een veld met lavendel. Ik maak geen grap, het kan dus gewoon.
  • Een foto op tegelstickers van bijvoorbeeld een witte tijger of husky pup. Zomaar in de keuken op de achterwand of in de badkamer op de muur.
  • Stickers van een flamingo op je raam. Of op de auto. Of op de voordeur.
  • Je kast een compleet andere look geven met folie met een metaallook. Dit materiaal is trouwens zo weerbestendig, dat het ook buiten gebruikt kan worden.
  • Een achterwand van een bed veranderen van stijl door het te beplakken met een folie met houtstructuur. Of je keukenkastje van kleur laten veranderen. Of plakfolie plakken op de deur van de kledingkast.
  • Een goed voorbeeld van folie waar de kinderen blij van worden, is whiteboard of krijtfolie. Herbruikbaar uiteraard en goed voor urenlang speelplezier.
Plakfolie plakken

Iedereen kan plakfolie plakken

Opeens lijken de klusjes in huis niet zo groot meer. Wanden die geschilderd moeten worden, kunnen ook worden voorzien van folie. Even goed opmeten, de tijd nemen om de handleiding door te nemen met de beste plaktips en klaar is Kees. Ik ben enthousiast geworden en alhoewel ik niet de meest handige klusser ben die er bestaat, durf ik deze uitdaging nog wel aan te gaan. Eerst maar eens beginnen met de binnenkant van een kastje denk ik. Als het dan niet vlekkeloos verloopt, valt het in elk geval niet zo op. Waar ga jij mee beginnen?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207