Kunststof rijplaten maken verhuizers blij

Je woning aan de rand van de nieuwbouwwijk is eindelijk opgeleverd. Het was een lange weg met veel hobbels en kuilen. Intensief en langdurig overleg met architect en aannemer met soms wel eens een pittig discussiepuntje. Maar nu is het toch zover. De woning is helemaal klaar om ingericht te worden. Alles zit op zijn plek, de keuken met de laatste snufjes is geplaatst, de badkamer met de stortdouche doet het perfect en alle vloeren liggen precies zoals jij het wilde. Nu jouw spulletjes er nog in sjouwen. Dat doen de verhuizers. Maar die hebben het straks zwaar want de verharde wegen zijn nog lang niet klaar. Ja, een bouwweg ligt er, of liever gezegd, een bouwput is het rondom je woning.

Een geplaveide weg

Met die letterlijke hobbels en kuilen rond je huis maak je korte metten. Je gaat  kunststof rijplaten kopen bij de groothandel. Zo zorg je ervoor dat de verhuizers over een geplaveide weg naar je huis kunnen lopen en zonder brokken de voordeur bereiken. Het is al zo’n groot en zwaar karwei, je hebt erg veel zware kasten, grote meubelen en enorm veel dozen met servies en huishoudspullen. Je partner is een groot liefhebber van literatuur en kunst. Zo ongeveer tachtig dozen met boeken en 20 loodzware schilderijen moeten hun weg vinden naar de verschillende kamers in het statige huis.

Helpen is je tweede natuur

Je vindt het niet alleen fijn om anderen te helpen, je wílt het ook graag. Vanuit je hart andere mensen helpen. Andere mensen het leven makkelijker maken. Vanuit die optiek wil je dat degenen die jou helpen dat dan ook zonder problemen kunnen doen. Dat ze niet hun benen en armen hoeven te breken over obstakels die zich op hun pad bevinden. Jij haalt die obstakels gewoon weg. Als hulpverlener doe je dat beroepsmatig al mentaal en als nieuwe, trotse huiseigenaar nu ook fysiek. Je schaft gewoon een groot aantal kunststof rijplaten aan en effent op die manier de weg voor de mensen van het verhuisbedrijf.

Tips voor de verhuizing

verhuizen en opslagruimte

Je beste vriend heeft je een aantal slimme tips gegeven met een handige checklist:

  1. Heb je een energieleverancier en een nieuwe waterleverancier voor je nieuwe woning geregeld?
  2. Zijn al je verzekeringen in orde?
  3. Internetaansluiting en wifi geregeld?
  4. Heb je goede afspraken gemaakt met het verhuisbedrijf? Pakken ze ook alles in dozen in en pakken ze alles ook weer in het nieuwe huis uit? En ruimen ze de kasten de keuken in?
  5. Laat de post een aantal weken doorsturen.
  6. Kies een nieuwe huisarts, een nieuwe tandarts en natuurlijk de nieuwe apotheek als je in een andere gemeente gaat wonen
  7. Maak je nieuwe huis zo snel mogelijk je eigen nieuwe huis! Jouw kleuren, jouw patronen en jouw ideeën.

Zo ga je vol vertrouwen de nieuwe zonnige toekomst tegemoet.

Geschreven in opdracht van BUMA Handel.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99