Een fotocollage aan de muur maakt jouw huis echt persoonlijk.

Een fotocollage aan de muur maakt jouw huis pas echt persoonlijk. En ouderwets hoeft het al lang niet meer te zijn. Er zijn zo ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Je kunt echt iets maken dat helemaal bij jou past. In dit blog laten we een paar voorbeelden de revue passeren.

Mogelijkheden ophangen fotocollage aan muur

We willen allemaal graag iets unieks aan de muur. Met een fotocollage aan de muur die je zelf hebt samengesteld met Modulari is dat zeker het geval. Of je nu zin hebt in een vierkante XL foto van je kind aan de muur, meerdere ronde foto’s van je favoriete vakantie of een hele set aan trouwfoto’s op plexiglas. Met of zonder tekst. Alles kan.

Het leuke vind ik dat je echt helemaal zelf kunt bedenken hoe je het eruit wilt laten zien.

Ophangen fotocollage aan muur moeilijk? Niet met deze handige tip!

Het grote nadeel van iets aan de muur hangen, is dat je nooit zeker weet of het wel helemaal de juiste plek is. Een rail waar je schilderijen aan kunt hangen, lost dat probleem op. Maar ook de bevestiging met magneetjes is een ideale oplossing. Je kunt het dan gemakkelijk weer verwijderen zonder dat je gaatjes in de muur hebt. Gelukkig werkt dit systeem ook als je een ruwe muur hebt zoals granol of spachtelputz. Met de afstandhouder ben je er bovendien zeker van dat de afstand van alle foto’s overal gelijk is.

fotocollage aan muur

Kies de vorm die bij je past

Wat denk je van de volgende ideeën:

  • Een zeshoek; deze vorm wordt ook een hexagon genoemd. Het is een speelse vorm die je nog niet vaak in huiskamers aan de muur ziet. Je kunt voor elke zeshoek een andere afbeelding kiezen, maar je kunt ook kiezen voor meerdere zeshoeken die samen een geheel vormen. Dat geeft een super leuk effect.
  • Datzelfde kun je doen met afbeeldingen in het rond of in het vierkant. En bovendien zijn er 5 verschillende formaten beschikbaar: van XS tot XL.
  • Om een beetje af te wisselen, kun je een tegel met een spiegel ertussen hangen. Of eentje van kurk waar je notities of lieve briefjes op kunt prikken. Merk je al dat het steeds persoonlijker wordt?
  • Als je zelf niet zo creatief bent, maar wel iets moois en bijzonders aan de muur wilt hebben, kun je ook gaan voor de tegels met een dessin van Eijffinger. Dit echtpaar opende in 1875 een winkel met behang in Den Haag, tegenover Paleis Noordeinde en sindsdien zijn de behangen niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Dat er iets moois te creëren valt, is wel duidelijk. Er is maar 1 moeilijkheid: welke afbeeldingen moet je kiezen? Gelukkig kun je altijd nog wisselen van afbeelding. Zonder dat de gaten verkeerd zitten 😉

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207