5 voordelen van kunststof gevelbekleding op een rijtje

Steeds meer chalets in ons land worden tegenwoordig voorzien van kunststof gevelbekleding. Wil je een nieuw chalet bouwen en vind je kunststof gevelbekleding mooi? Dan overweeg je zelf misschien ook wel om de gevel van jouw chalet te bekleden met dit materiaal. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 voordelen van kunststof gevelbekleding op een rijtje.

1. Onderhoudsvriendelijk

Eén van de grootste voordelen van kunststof gevelbekleding is de mate van onderhoud. Kunststof hoeft namelijk nauwelijks onderhouden te worden. Waar je houten gevelbekleding eens in de zoveel jaar opnieuw moet verven, is dit bij kunststof gevelbekleding niet nodig. Dit materiaal behoudt zijn kleur namelijk. Om ervoor te zogen dat jouw gevel mooi blijft, is het wel verstandig om kunststof gevelbekleding zo nu en dan schoon te maken. Dit kan je het beste doen door het kunststof af te nemen met een sopje.

2. Lange levensduur

Overweeg je om kunststof gevelbekleding aan te brengen? Dan schrik je mogelijk van de prijs. Toch moet jij je hier niet te veel door laten leiden. Je betaalt weliswaar in één keer een groot bedrag, maar je kunt jaren vooruit met deze gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding gaat over het algemeen namelijk ongeveer 30 jaar mee. Als je kunststof gevelbekleding goed onderhoudt, kan het zelfs langer dan 30 jaar meegaan. Bereken je wat de gevelbekleding je over deze periode kost? Dan valt het vaak reuze mee. Staar je daarom nooit blind op de prijs, maar richt je liever tot de kwaliteit.

vakantiehuis

3. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Hierboven las je al dat kunststof gevelbekleding ontzettend lang meegaat. Daarom verbaast het je waarschijnlijk niet dat er sprake is van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Toch komt dit niet alleen door de lange levensduur van dit materiaal. Kunststof gevelbekleding is namelijk relatief makkelijk te installeren, waardoor montage niet veel tijd in beslag neemt.

4. Talloze mogelijkheden

Wie denkt dat de mogelijkheden op het gebied van kunststof gevelbekleding beperkt zijn, heeft het mis. Doordat deze gevelbekleding aan populariteit heeft gewonnen, is er steeds meer mogelijk op dit gebied. Zo is kunststof gevelbekleding bijvoorbeeld verkrijgbaar in allerlei kleuren. Je kunt vandaag de dag zelfs voor gevelbekleding houtlook kiezen. Doordat deze gevelbekleding een houtnerf heeft, lijkt het alsof jouw gevel bekleed is met hout in plaats van kunststof.

5. Goed te gebruiken in combinatie met isolatiemateriaal

Bij chalets wordt kunststof gevelbekleding steeds vaker gebruik in plaats van steen of andere materialen. Hierdoor heb jij mogelijk je twijfels over de isolerende werking van kunststof gevelbekleding. Toch hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Gevelbekleding van kunststof kan namelijk uitstekend gebruikt worden in combinatie met isolatiemateriaal.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99