Met deze tips tover je je badkamer om tot een landelijke badkamer

Landelijke badkamers zijn al een tijdje een trend in de badkamerwereld. Een landelijke badkamer is een badkamer waar een landelijke uitstraling centraal staat. Denk hierbij aan natuurlijke kleuren, materialen en aankleding. Deze badkamers zijn zo populair, omdat ze gezellig en knus worden door de natuurlijke sfeer. Dit is niet alleen nu leuk omdat het op dit moment een trend is, maar zal nog lang leuk blijven door de tijdloze landelijke sfeer. Wil je graag je badkamer landelijk maken? Dat kan gelukkig op een makkelijke manier. Lees hieronder onze tips voor een badkamer omtoveren tot een landelijke badkamer.

Kies een eiken badkamermeubel voor een natuurlijke sfeer

Onze eerste tip is om te kiezen voor een leuk eiken badkamermeubel of houten badkamermeubel. Eik is prachtig materiaal en ook erg landelijk. Met een eiken badkamermeubel of een badkamermeubel van ander soort hout breng je dus makkelijk de landelijke sfeer naar de ruimte. Daarnaast is eik erg warm en brengt het ook knusheid naar de ruimte toe. Kies bijvoorbeeld een eiken kastje voor in je badkamer, een eiken rekje voor handdoeken of producten of een houten plankje voor op het bad.  Met een eiken meubel breng je makkelijk de landelijke sfeer in de ruimte. 

Planten in je badkamer

Door planten in je badkamer te plaatsen, creëer je ook makkelijk een landelijke sfeer. Kies wel voor planten die tegen vochtigheid kunnen, want je badkamer kan erg vochtig worden tijdens het douchen. Of kies bijvoorbeeld voor neppe planten. Deze zien er meestal toch vrijwel echt uit en daarnaast hoef je ze niet te verzorgen en je niet zorgen te maken over het vocht. Met neppe planten creëer je makkelijk een natuurlijke sfeer in de ruimte en deze hoef je bijna niet te verzorgen, buiten soms een beetje afstoffen.

nieuwe badkamer

Een palet van natuurlijke kleuren

Gebruik een palet van natuurlijke kleuren als je een landelijke badkamer wilt. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals wit en zwart, maar ook bruin, beige of grijs zullen goed staan. Donkere kleuren zoals donkergroen werken ook goed in een deze badkamer. Door een natuurlijk kleurenpalet te gebruiken, zal je badkamer al snel natuurlijker en landelijker ogen. Kies voor meubels in natuurlijke kleuren of van natuurlijke materialen en aankleding in natuurlijke kleuren en je zit helemaal goed.  Samen met de plantjes en eiken meubels wordt het helemaal afgemaakt. Gelukkig hoeft het dus niet veel moeite of geld te kosten om je badkamer om te toveren tot een landelijke badkamer.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60