Je tuin inrichten doe je optimaal met deze 3 tips:

In dit blog geven we je de allerbelangrijkste tips voor het inrichten van je tuin.

  1. Let op de stand van de zon.
  2. Hoe en met wie wil je buiten zitten?
  3. Ga je buiten eten en koken?

De zonstand in je tuin

Veel mensen kopen hun woning en houden daarbij rekening met de ligging van de tuin. Van oudsher denken we dat een tuin op het Zuiden de beste zonstand heeft. Niets is echter minder waar. Een tuin op een andere windrichting kan ook ontzettend zonnig zijn. Belemmeringen zoals bomen en daken van andere huizen kunnen ervoor zorgen dat de zon wordt tegengehouden, ook met een tuin op het Zuiden! Er zijn veel positieve verhalen over mensen die een tuin op het Westen of Oosten hebben en de hele dag genieten van de zon. Je tuin inrichten is heel persoonlijk en waar jij een terras wilt maken, hoeft dan ook helemaal niet op een standaard plaats zoals bij de achterdeur te zijn. Je kunt gerust afwijken van wat wij als ‘normaal’ zijn gaan zien en je terras op een andere fijne plek in de tuin maken. Eentje die lekker in de zon ligt. Of in de schaduw natuurlijk, het is maar net waar je van houdt.

Een lekkere plek om te zitten

tuin inrichting

Als je dan de voor jou ideale plek voor je terras hebt uitgekozen, wil je er waarschijnlijk ook zoveel mogelijk gebruik van maken. Dat kan door te kiezen voor fijn tuinmeubilair zoals een leuke loungeset,  comfortabele tuinstoelen of misschien een complete set van een eettafel met stoelen. Vraag jezelf ook af met wie en wanneer je buiten wilt gaan zitten. Oudere mensen zijn gebaat bij gemakkelijke stoelen zodat het opstaan niet moeilijk is, terwijl de jeugd vooral houdt van lekker hangen in een loungebank. En als je verzot bent op lange avonden tafelen in de tuin, dan is een mooie eettafel een item dat niet mag ontbreken.

Tuin inrichten met een buitenkeuken

Nu we het toch over buiten eten hebben, is het een mooi moment om jezelf af te vragen of een buitenkeuken voor jou een idee is. Een goede gasbarbecue is een prachtige aanvulling op het leven in de tuin.  Je kunt tegenwoordig van alles kopen en maken om buiten te genieten van de maaltijd. Zo heb je bbq’s in alle soorten en maten. De eerder genoemde gasbarbecue blijft een van de favorieten, maar ook de barbecue op houtskool doet het goed. Daarmee krijg je de echte ouderwetse bbq beleving. De elektrische variant is perfect voor het gemak en de snelle en lekkere maaltijd. En wat denk je van smokers die van barbecueën een ultieme belevenis maken. Of de tafelbbq die de gourmetset vervangt. Je leest het al: er zijn genoeg ideeën om buiten te tafelen. Ik heb er al zin in!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207