Een goed matras kopen met onze tips

Een goed matras kopen is belangrijk, zowel voor je nachtrust als voor je lichaam. Een goed matras kopen klinkt makkelijker dan je denkt. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten en maten goede matrassen, dat je misschien door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom gaan wij je helpen in dit artikel. Nadat we je hebben verteld over het belang van een goed matras, geven we je informatie en tips over de verschillende soorten matrassen en hoe je de beste voor jezelf uitkiest. Een belangrijk punt hier is: kijken naar je eigen situatie en voorkeuren. 

Hierom is het belangrijk om een goed matras te kopen

Een goed matras kopen is erg belangrijk. Het is ten eerste erg belangrijk voor je nachtrust. Op een slecht matras zul je niet goed slapen en telkens wakker worden. Dan kun je niet goed uitrusten en dat kan veel invloed hebben op de volgende dag. Met een goed matras slaap je vrijwel altijd goed en heb je vrijwel altijd een goede nachtrust (iedereen heeft wel eens slechte nachten natuurlijk). Dan kun je weer fris en met nieuwe energie aan de volgende dag beginnen. Daarnaast is een goed matras prettig voor de ondersteuning van je lichaam. Op lang termijn zul je dit merken aan de afwezigheid van rugpijn en spierpijn, die je bij een slecht matras wel al snel zou hebben.

donzen dekbed wassen

Verschillende soorten en maten matrassen

Er zijn verschillende soorten matrassen te vinden. Verschillen zitten voornamelijk in de maat, stevigheid en vulling. Zo heb je natuurlijk verschillende matrassen voor verschillende bedden, zoals een matras 160×200 voor een tweepersoonsbed, maar een matras 80×200 voor een eenpersoonsbed. Verschil in vulling is er ook, zo kun je een matras met schuim hebben, zoals traagschuim of koudschuim, maar ook een matras gevuld met veren of met water zoals bij een waterbed. De mate van stevigheid kan ook verschillen per matras. Maar hoe vind je dan een goed matras voor jou?

Neem deze tips mee tijdens je zoektocht naar een goed matras

Een matras kopen is erg afhankelijk van je eigen situatie en voorkeuren. Een goed matras vinden is afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van je bed. Het is daarom belangrijk deze op te meten voordat je gaat shoppen voor een nieuw matras, zodat je een richtlijn hebt van wat past en wat niet past. Bedenk je daarnaast of je een voorkeur hebt voor een bepaald materiaal, bepaalde vulling of bepaalde mate van stevigheid. Op basis daarvan kun je gericht op zoek naar het beste matras voor jou. 

Veel gelezen artikel:
Lekker slapen in een gezellige slaapkamer? Denk aan het beddengoed!

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100